Elife öğretmen imkansızı başardı

Elife öğretmen imkansızı başardı

Konya'da Elife öğretmen, çevresindekilerin imkansız demesine rağmen vazgeçmeyerek zihinsel engelli öğrencilerle, "Grup Bardaks" adını verdiği müzik grubu oluşturmanın mutluluğunu yaşıyor.

Selçuk Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi müzik öğretmeni Elife Gürdal (39), internetten izlediği plastik bardaklar kullanılarak çekilen bir klipten çok etkilendiğini söyledi. Klipte, müziğe bardaklarla ritim tutulduğunu belirten Gürdal, aynı zamanda çeşitli hareketler de yapıldığını aktardı.

"Çocuklarla biz de yapabilir miyiz" düşüncesi oluştuktan sonra kendisin evde iki gün bardaklarla çalıştığını ifade eden Gürdal, "Zihinsel engelli çocuklarla etkinlik yapmak çok zor olduğundan, çevremdekiler başarılı olamayacağımı düşündü.  8 kişiyle başladığımız çalışmayı 20 kişiye çıkardık. Çok emek sarf ettim ama iki ayda ortaya iyi şeyler çıktı" diye konuştu.

- Çocukların gelişimine katkı sağladı

Gürdal, çalışma ile çocukların gelişimine katkı sağladıklarını vurgulayarak, dinledikleri müziğin ritmine ellerindeki bardaklarla eşlik eden öğrencilerin öz güvenleri, sosyal ve duygusal gelişimlerinin arttığını dile getirdi.

Bu sayede öğrencilerin el ve göz koordinasyonunun geliştiğini, zihinsel gelişimlerine katkıda bulunduklarını anlatan Gürdal, şöyle devam etti:

"Grup Bardaks adını verdiğimiz müzik grubuyla bugüne kadar birçok gösteriye çıktık. Öğrenciler kendilerini ifade etme yöntemi buldu. Hafif düzeyli zihinsel engellilerde müzik ve ritim önemli. Tek olarak başarıIı olunabilir ama grup olarak çalışmak gerçekten çok zordur. Biz hep birlikte çalışarak bir grup kurduk. Amacım; bu çocukların her şeyi yapabileceğini göstermekti. Çocuklar bir şeyler yapabildiğini gördükleri için hızla gelişim gösteriyorlar. İnanın bu çocuklarla elde ettiğim başarıyı kelimelere dökmekte zorlanıyorum. Kimse inanmadı. 'Bu düzey çocuklarda mümkün değil' dediler. Israr ettim. İmkansız denilen şeyi başardığım için çok mutluyum."

Gürdal, Türkiye'ye örnek olmak istediklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.