Ekonomik kriz kapıda

Ekonomik kriz kapıda

Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Türkiye’nin seçimden sonra güllük gülistanlık gösterildiğini belirterek, iç ve dış borcun yıl sonuna kadar 220 milyar dolarının ödenmediği takdirde yeni bir ekonomik krizin yaşanabileceğini söyledi

Saadet Partisi (SP) Konya İl Başkanlığı Ağustos ayı divan toplantısını gerçekleştirdi. İl binasında gerçekleşen toplantıya; Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi H. Hüseyin Öz ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mehmet Şen ile 31 ilçenin teşkilat başkanları katıldı. Saadet Partisi İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, divan toplantısı başlamadan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
hasan-huseyin-uyar.jpg
 
İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ni değerlendiren Uyar, seçim arifesinde ve sonrasında enteresan hadiselerle karşı karşıya geldiklerini söyledi. Seçimden sonraki birinci günde ekonominin ve ahlakın düzeldiğini söyleyen Uyar, “AB sevdasından vazgeçildiğini, İslam Birliği’nin kurulmak için gerekli çalışmaların yapıldığını, hatta işgal altındaki Müslüman coğrafyasındaki toprakların Amerika ve İsrail’in işgalinden kurtulduğunu gördük. Bu nasıl oldu Yeni Türkiye ile oldu. Bunların 1 günde 1 gecede olmayacağını hepimiz biliyoruz. Fakat seçimin ertesi günü yapılan kutlamalara ve gazetelerin manşetlerine baktığımız zaman Yeni Türkiye’nin kurulduğu imajını veriyorlar. Böyle bir Türkiye’nin kurulduğu sanılıyor. Burada sorulması gereken soru şudur; yeni bir Türkiye’yi kurduğunu ve kuracağını iddia edenler, 12 senedir bu memlekette iktidar olanlardır. Seçimlerde öyle bir hava estirildi ki sanki yeni bir şahıs, yeni bir vizyonla ve yeni bir misyonla gelmiş bu memleketi idare edecekmiş gibi bir hava estirildi. Halbuki Yeni Türkiye’yi kurma iddiasında olanlar 12 yıllık süreç içerisinde bu yeni Türkiye’yi niye kurmadılar? Geçmişteki 12 yıllık referansları gelecekti 12 yıl içerisinde de Yeni Türkiye’yi kuramayacaklarının göstergesidir” dedi.
 
ÇÖKMÜŞ BİR DIŞ POLİTİKAMIZ VAR

 
“Yeni bir Türkiye’yi kuracak zihniyet Milli Görüş zihniyetidir” diyen Uyar, bu zihniyetin ortaya çıkardığı tek hareket noktasının da Saadet Partisi olduğunu söyledi. Gece gündüz çalışarak yeniden büyük Türkiye’yi kuracak teşkilat yapısına sahip olduklarını kaydeden Uyar, “Çok kısa bir süre Başbakanlık Seçimleri’ne gideceğiz. Kuvvetle muhtemel Başbakan Ahmet Davutoğlu olacak. Biz onun Başbakan olmasını bir hemşehrisi olarak memnun kalırız. Fakat Türkiye’nin son 7 yıllık dış politikasına baktığımız zaman. Çökmüş bir dış politikamız var. Yaklaşık 3 aydır Irak’taki konsolosluğumuz esaret altındadır. Buna karşın şu ana kadar hükümetten ciddi bir adım gelmedi. Yakın coğrafyamızda Suriye kaos ve kargaşa ortamına itildi. Orada Müslümanlar oynanan oyunla birbirlerine öldürttürülüyor. Türkiye, dış politikası olarak bu olaylara dahilimiz var. Irak 2001 yılından beri Amerika’nın işgali altındadır ve Amerika’nın oraya girmesinde Türkiye yardım etmiştir ve ortak olmuştur. Uluslararası coğrafyada etkin olduğu söylenen Türkiye, Mısır’da hiçbir etkisini gösterememiştir. Kıbrıs Barış Harekatı’nda ulusal  bir ambargoyu delerek bize yakıt ve silah yardımı yapan Libya’nın işgaline 6 tane gemi ve İzmir’deki havalimanına açarak destek verdik. Necmettin Erbakan tarafından fethedilen Kıbrıs, 2004 yılında Rumların hayır oyu vermesiyle elimizde kalmıştır” diye konuştu.
 
saadet-partisi-divan-kruulu-(34).jpg
 
610 MİLYAR DOLAR BORCUMUZ VAR

 
AK Parti’nin iktidara gelmeden önce Türkiye’nin Yunanistan, Ermenistan ve Suriye ile problemleri olduğunu ama bu sorunların çözülmediğini belirten Uyar, “Uluslararası alanda Türkiye’nin hiçbir başarısı yoktur. Her şey ortadayken Türkiye’nin dış politikası çok iyi bir şekilde lanse dilmektedir. Aynı şekilde 12 yıldır sıcak para ile idare ediliyoruz. Büyümesini ihracat üzerinden tanımlayamayan aksine inşaat sektörüyle be perakende satış ile gösteren bir iktidar var. Büyüme rakamlarının da şüpheli olduğu iddia ediliyor. 15-20 gün önce Ekonomi Bakanı Ali Babacan açıklama yaptı. Rıza Zarrap olayından dolayı İranla ticaretin gelişmediğini söyledi. En önemlisi ise yıl sonuna kadar 220 milyar dolar borç ödeyeceğimizi ve bu parayı bulmamız gerektiğini hatırlattı. Türkiye’nin iç ve dış borçları 610 milyar dolardır. Bunun yüzde 20’side kısa vadeli borçtur. Bu büyüme rakamı ile bu borcu nasıl kapatacağız” ifadelerini kullandı.
 
MEHMET AKİF SÜTÇÜ  - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.