Ekmek israfı ve tüketimi arttı

Ekmek israfı ve tüketimi arttı

Ekmek tüketimi ve israfı her geçen gün artıyor. Pilav ve makarnayı bile ekmekle yiyenler var. Ekmek israfı da önlenemiyor.

Burcu Ekmek Fırını İşletmecisi Sercan Sert, tüketim ve israf noktasında açıklamalarda bulundu. Sert, dükkanlarında farklı çeşit ve lezzette ekmek çıktığını, vatandaşların isteğine göre ekmek çıkarttıklarını söyledi. Günün 24 saati açık olan ve 3 saatte bir taze ekmek çıkarılan fırında 12 kişi ile çalıştıklarını belirten Sert, “Ekmek, Türk toplumunda bir kültürdür. Kendine sürekli sofraların en başında yer bulur. Gelenek olarak ekmeğe çok saygı duyulur. Böylesine değer verilen bir besin kaynağının kaçınılması mümkün değil. Fırınımızda çok farklı çeşitte ekmekler çıkarıyoruz. Her vatandaş aynı ekmeği tüketmiyor. Doğal ekmek isteyenler daha çok buğday ve çavdar ekmeğini tercih ederken, zayıflamak isteyenler daha çok kepekli ekmek tüketiyor. Taş fırın ekmeğine de ilgi bir hayli fazla. Neredeyse ekmeksiz hiçbir yemek yenilmiyor. Herkes kendi yaşantısına, yaşamına ve isteğine göre ekmek tercih ediyor. Ekmek tüketimi arttıkça israflar da artmaya başladı. Çünkü vatandaşlarımız bayat ekmek yerine taze ekmek yemek istiyor. Durum böyle olunca ve gereğinden fazla ekmek alınınca israflar kaçınılmaz oluyor” dedi.

FIRINLARDA TEMİZLİĞE DİKKAT EDİLMELİ

Vatandaşlara yapılan hizmetin tam anlamıyla sağlanması gerektiğini ve müşterinin temiz bir fırından ekmek alması gerektiğini de ifade eden Sert, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Müşteri memnuniyeti bir esnaf ve işletmeci için olmazsa olmazdır. Ekmek, çok farklı aşamalardan geçerek sofralarda kendine yer buluyor. Ekmek kazanının ve ekmek yapımının gerçekleştiği farklı yerlerin, temizliği en üst düzeyde olmalı. Müşteriler verilen hizmetten ve yediği ekmekten tat almalı. İki taraf da birbirinden memnun kalmalı. Sonuçta yaptığımız iş birkaç kişiye değil, toplumun büyük bir kesimine yönelik. Sağlık açısından uygun ekmekler yapmak için çalışanlarımız ile birlikte var gücümüz ile çalışıyoruz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum