Ekmeğe büyük zam geldi

Ekmeğe büyük zam geldi

İstanbul'da bazı fırıncılar ekmeği resmi karar olmasına rağmen 2 TL yerine 2.5 TL'den satmaya başladı.

İstanbul’da bazı fırıncılar, ekmeği 2 TL yerine 2.5 TL’den satmaya başladı. Fırıncılar, maliyetlerden ve kayıtdışı çalışanlardan şikayetçi.

Resmi bir karar olmamasına rağmen 2 TL'den satılan ekmeğe bazı fırınlar yüzde 25 zam yaparak 2.5 TL'ye satmaya başladı. Un, maya ve enerji fiyatlarının artmasının yanında ruhsatsız olan ve kayıtdışı işçi çalıştıran fırınlar nedeniyle zammın gerekliği olduğu belirtildi.

Konuya dair konuşan Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, zam beklediklerini, maliyetlerin son 1 yılda yüzde 35-40 arttığını ve fırıncının ne yapacağını şaşırdığını belirtti.

Başkan Kolivar, kayıtdışı ve ruhsatsız çalışan fırınların işini kanuna uygun yapan ruhsatlı fırınlara karşı ekmeği daha ucuza mal ettiğini belirterek bu durumun da haksız rekabete neden olduğunu aktardı. Öte yandan İstanbul'da en az 2 bin fırının ruhsatsız çalıştığını vurgulayan Kolivar, şehirdeki tüm fırınların hemen hemen yarısında Afganların ve Suriyelilerin ucuza çalıştırıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.