Ekici’den zehirlenme   vakaları hakkında sorular

Ekici’den zehirlenme vakaları hakkında sorular

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Seydişehir’deki zehirlenme vakalarının peşini bırakmıyor.

Ekici bu kez de Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde geçtiğimiz haftalarda binlerce vatandaş, yüksek ateş, kusma ve ishal şikâyetleriyle hastanelere başvurdu.

Analizlerin ardından KOSKİ sonuçların temiz çıktığını duyurdu. Ancak daha sonra içme suyunda yoğun koliform bakteri bulunduğunu belirlendi.

ZEHİRLENME VAKALARI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINMIŞTI

Bunun üzerine Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, TBMM’de konuyu gündeme getirdi. Ekici, İl Sağlık Müdürlüğü’ne laboratuar sonuçlarını açıklaması çağrısında bulunarak, Sağlık Bakanlığı’nca da bir inceleme ve soruşturma başlatılması gerektiğini kaydetti.

Üzerinden günler geçmesine rağmen ne İl Sağlık Müdürlüğü’nden ne de Sağlık Bakanlığı’ndan konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Bunun üzerine Hasan Ekici, bu kez de Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

SEYDİŞEHİRLİLERİ TATMİN EDİCİ BİR AÇIKLAMA HALA YAPILMADI

Ekici, soru önergesinde “Binlerce Seydişehirliyi adeta ölümle burun buruna getiren bu vahim olayla ilgili yetkili devlet kurumlarından Seydişehirlileri tatmin eden ikna edici bir açıklama hala yapılmamıştır. Şikayetlerin sebebinin içme suyu kaynaklı olduğuna dair iddialara cevap veren KOSKİ içme su sistemlerinin periyodik bakımlarının ve incelemelerinin yapıldığını Seydişehirlileri yerle bir eden hastalığın sebebinin içme suyu kaynaklı olmadığını açıklamıştır” ifadelerine yer verdi.

Hasan Ekici, Bakan Kemal Memişoğlu’na yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “KOSKİ’nin bu açıklamasının doğru olduğunu varsayarsak binlerce insanın aynı şikâyetlerle hastanelere başvurmasının sebebi nedir? İçme suyunda yoğun koliform bakteri bulunduğu iddiları doğru mudur? Olayın nedeni içme suyu kaynaklı değilse bu yaşanan bulaşıcı bir salgın mıdır? Bulaşıcı bir salgınsa hastalık yapan virüsün adı nedir? Laboratuvar sonuçları Konya İl Sağlık Müdürlüğünce neden açıklanmıyor? Binlerce Seydişehirlinin yaşadığı bu sorun genel bir halk sağlığı sorunu olduğuna göre bu vahim olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için Sağlık Bakanlığı olarak herhangi bir inceleme ya da soruşturma başlattınız mı? İnceleme ve soruşturma başlattıysanız sonuçlarını kamuoyuna ne zaman açıklayacaksınız?”

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.