Ek vergi yürürlüğe girdi! Zam olarak yansıyacak

Ek vergi yürürlüğe girdi! Zam olarak yansıyacak

Türkiye'de ek gümrük vergisi uygulaması yürürlüğe girdi. Yurtdışından yapılan e-ticaret için tepki çeken ek gümrük vergisi kararı bugün itibariyle devreye girdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni yönetmeliğe göre, yurt dışından yapılan alışverişlerde gümrük vergileri önemli ölçüde yükseldi.

4458 sayılı Gümrük Kanunu’nda yapılan değişiklikle, yurt dışı e-ticaret sitelerinden yapılacak hızlı kargo alışverişlerindeki vergi sınırı düşürüldü. Daha önce 150 Euro olan vergi sınırı 30 Euro'ya çekildi. AB ülkelerinden gelen kargolarda yüzde 30, AB dışındaki ülkelerden gelen kargolarda ise yüzde 60 vergi uygulanacak. Eğer bir kişi yurt dışından bu ürünleri kendisi getiriyorsa, herhangi bir tarifeye dahil olmayacak.

ek-vergi-33.jpg

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayınlanan yurtdışından mikro ithalat değişikliği bugün yürürlüğe girdi. Yeni alınan karar ile birlikte bilinen madde değişikliğiyle 150 euro olarak uygulanan aylık gümrük muafiyeti sınırı kaldırıldı. İlgili maddede yapılan değişiklikle değeri 30 Euroyu geçmeyen eşya ile değeri 1500 euroyu geçmeyen ilaç için yeni düzenleme şöyle oldu:

a) Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde yüzde 30,

b) Diğer ülkelerden gelmesi halinde yüzde 60,

c) 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya olması durumunda yukarıdaki oranlara ilaveyüzde 20 oranında

EK VERGİLER YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Yeni düzenleme kararı sonrası Ticaret Bakanı Ömer Bolat katıldığı bir etkinlikte konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. Bakan Bolat "Amacımız, üreten kesime olumsuz pazar kaybı yaratmamak" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.