Eib İhracatçıya Devlet Yardımlarını Anlatmak İçin Kapı Kapı Dolaşıyor

Eib İhracatçıya Devlet Yardımlarını Anlatmak İçin Kapı Kapı Dolaşıyor

Türk ihracatçılarının, uluslararası ticarette rekabet avantajı sağlayan devlet yardımlarından daha fazla ve etkili bir şekilde faydalanması amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından 2008 yılında uygulamaya koyulan "Mikro Eğitim" projesinin çalış.

Türk ihracatçılarının, uluslararası ticarette rekabet avantajı sağlayan devlet yardımlarından daha fazla ve etkili bir şekilde faydalanması amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından 2008 yılında uygulamaya koyulan "Mikro Eğitim" projesinin çalışmaları devam ediyor. EİB, önümüzdeki dönemde Ege Bölgesi’ndeki üniversitelerle ihracatta devlet yardımları eğitim programlarına yoğunlaşmak istiyor.

Proje kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, ihracatçı firmaların çoğunun devlet desteklerini yeterince bilmediğine dikkat çekerek, bilenlerinse başvurma konusunda çekimser davrandığını, bunun çözümü amacıyla 2008 yılında Mikro Eğitim projesini uygulamaya koyduklarını söyledi. Proje kapsamında çeşitli faaliyetler düzenlediklerini kaydeden Türkmenoğlu, “Başlangıç Mikro Eğitim, İleri Düzeyde Mikro Eğitim, Makro Eğitim, VIP Eğitim, Ofiste Mikro Eğitim ve Akademik Mikro Eğitim programları düzenliyoruz. 2008 yılından bu yana Ege Bölgesi’nin tüm illerinde ticaret odaları, sanayi odaları, borsalar, işadamı dernekleri, üniversiteler ve eğitim isteyen şirketlerde eğitim verdik. Bu programlar kapsamında ihracata yönelik devlet yardımlarının üniversite öğrencilerine aktarılmasını, gençlerimizi de ihracata kazandırmak için önemli ve güzel bir adım olarak görüyoruz. 2013 yılında da şu anda 600’ü aşkın katılımcıya eğitim verdik. Projenin web sayfası, yaklaşık 50 bin girişle alanında referans noktası olmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Projeyle devlet yardımları konusunda ihracatçı firmaların karşılaştığı sıkıntıları azaltıp destek sürecini hızlandırarak, hakettikleri desteği bir an önce almasını hedeflediklerini vurgulayan Türkmenoğlu, “Ayrıca bölgemizdeki üniversitelerin, kurum ve kuruluşların bu konularda bilgilendirme konusundaki taleplerinde de her türlü desteğe hazırız.” dedi. Projeyle ilgili ayrıntılı bilgiye "www.mikroegitim.org" sitesinden ulaşılabileceğini kaydeden Türkmenoğlu, şöyle devam etti: "Projemiz kapsamında birçok yeniliğin hayata geçirilmesi çalışmalarına devam edilecek. Önümüzdeki günlerde daha çok öğrenciye, kişiye ve firmaya ulaşarak onları bilgilendirmeye yönelik çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda Ege Bölgesi'ndeki üniversitelerle işbirliğine de açığız." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.