Eğitime desteğe ödül

Eğitime desteğe ödül

Eğitime destek ödüllendirildi. Türk Anneler Derneği tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Saime Yardımcı, “Anadolu’daki işgalleri protesto etmek için kadınlar tarafından gerçekleştirilen ilk miting Konya’da düzenlendi.

Türk Anneler Derneği, faaliyetlerinde kendilerine destek veren anneler onuruna bir yemek verdi. Programa Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kız kardeşi Ayşe Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in eşi Fatma Akyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan’ın eşi Reyhan Tezcan, Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar’ın eşi Pınar Şahar, Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’in eşi Zuhal Demir, Esin Çelebi Bayru ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda söz alan Türk Anneler Derneği Başkanı Saime Yardımcı, 1919-1920 yıllarında Anadolu’daki işgalleri ve Müslüman Türk Halkına yapılan vahşi cinayetleri protesto etmek için kadınlar tarafından gerçekleştirilen ilk mitingin Konya’da düzenlendiğini belirterek, “Konya’nın vatansever 5 bin anası cephelerde ve düşman işgali altındaki bölgelerde şehit düşen vatan evlatlarının ruhlarına Mevlid-i Şerif okutmak için Şerafettin Camii’nde toplandılar. Mevlid’in ardından mitingi tertipleyen kadınlar, memleketin düşman işgalinden kurtulması ve bağımsız bir Türkiye için beyanname hazırladılar. Bu beyannameyi 18 kadın yayınladı ve itilaf devletleri yüksek komiserine de gönderdiler” dedi. 

3-1.20160113091921.jpg

MİSYONU SİZ DEVAM ETTİRİYORSUNUZ

Bu mücadelede yer alan Anadolu Müdefa-i Vatan Cemiyeti Konya Şubesi kurucularından bahseden Yardımcı, konuşmasına şöyle devam etti: “Kevser Hanım, Binbaşı Rüştü Bey’in eşi, Zühre, Aliye Hanım, Tahir Paşa’nın kızları Naciye, Havva, Şerife, Mebus Mehmet Emin Bey’in eşi Lütfiye, Emine Hanım, Suzide Hanım, Nazmiye Hanım, Şeibe Hanım, Hatice Hanım, Faik Bey eşi Vicdan, Feime Hanım, Çelebi Eşi Sıddıka, Firdevs Hanım, Emine Ferhunde, Emine Ferhunda Hanım. Bu mücadelede yer alan hanımları saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Günümüzde onların torunları olan sizler de eğitim alanında çocuklarımıza, kadınlarımıza yaptığınız maddi ve manevi desteklerinizle yanımızda oldunuz. Sizlerden aldığımız güçle çalışıyoruz.”

3-2.20160113091938.jpg

Konuşmanın ardından eğitim faaliyetlerinde dernek çalışmalarına destek olan hanımlara plaket ve şilt takdimi yapıldı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

img_0345.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.