'Eğitimdeki Siyasallaşma Geleceğimiz Olan Çocuklarımıza Büyük Zarar Verecek'

'Eğitimdeki Siyasallaşma Geleceğimiz Olan Çocuklarımıza Büyük Zarar Verecek'

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından idareci atamalarında mağdur olan Kayseri Mustafa Tatar İlkokulu Müdürü Bekir Çevrim, bunun, okul koridorlarında artık siyasetin konuşulmasına neden olacağını söyledi. Çevrim, okulların açılmasıyla...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından idareci atamalarında mağdur olan Kayseri Mustafa Tatar İlkokulu Müdürü Bekir Çevrim, bunun, okul koridorlarında artık siyasetin konuşulmasına neden olacağını söyledi. Çevrim, okulların açılmasıyla birlikte yaşanacak sıkıntıların gelecek nesiller olan çocuklara büyük zarar vereceğini belirterek, “Okul koridorlarında eğitim öğretim değil, siyasi hesaplar ve beklentiler konuşulacak. Eğitim öğretim yuvalarımız adeta siyasi bir arenaya dönüşecektir. Gelenin keyfine göre oluşturulan idareci atamaları şimdi olduğu gibi her zaman birilerini mağdur edecektir.” dedi.

Kayseri’de eğitimciler; milli eğitim, ilçe milli eğitim müdürleri ile şube müdürlerinin inisiyatifiyle yapılan puanlama sonucu okul müdürü atamalarına tepki gösterdi. Sendika üyeleri, Kayseri Valiliği önünde açıklama yaptı ve 10 dakikalık oturma eyleminde bulundu. Sendikalar, eğitimdeki bu şaibe ortadan kalkana kadar eylemlerine devam edeceklerini ve bununla ilgili olarak yetkililerin biran önce çözüm bulması çağrısında bulundu.

Kayseri Valiliği önündeki tepki eylemine Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Aktif Eğitim Sen’in Kayseri şube başkanları ile üyeleri katıldı. Burada sendikalar adına açıklamayı, görevden alınan Mustafa Tatar İlkokulu Müdürü Bekir Çevrim yaptı. Çevrim, eğitime siyasetin karıştırılmasının bedelini, ülkenin geleceği olan çocukların ödeyeceğini ve bu vebalin altında hiç kimsenin kalamayacağını ifade etti. Öğretmen Bekir çevrim, eğitimin kanayan yarasına tuz basmak amacıyla başarıyla, liyakate bakılmaksızın, siyasi beklentiler ve çıkarlar gözetilerek yapılmış olan idareci atamalarının yanlığına dikkat çekmek istediklerini söyledi.

“Eğitim sistemimizin siyasallaşması, kutuplaştırılması, ayrıştırılması memleketimize, öğretmenlerimize ve gelecek nesillerimize büyük zarar verecektir.” diyen Çevrim, yapılan hatadan ülke geleceği adına dönülmesini istedi. Çevrim, şunları söyledi: “Milli Eğitim sistemimiz maalesef en son yapılan idareci atamalarıyla birlikte tamamen siyasal enstrümana dönmüş, gücü elinde bulunduran siyasi yapının canı istediği zaman öttüreceği bir düdük haline getirilmiştir. Okulların açılmasına sayılı günlerin kaldığı şu zamanda, siyasi hesaplarla yapılan idareci atamaları tökezleyen eğitim sistemimize adeta bir tekme vurmuştur. Bu atamalar sonucunda okullarımız da artık siyasi hesaplarla eğitim öğretimimiz başlayacak, öğretmenler ve idareciler arasında ötekileştirmeler, kutuplaştırmalar oluşacak. Okul koridorlarında eğitim öğretim değil, siyasi hesaplar ve beklentiler konuşulacak. Eğitim öğretim yuvalarımız adeta siyasi bir arenaya dönüşecektir. Gelenin keyfine göre oluşturulan idareci atamaları şimdi olduğu gibi her zaman birilerini mağdur edecektir.”

Eğitimci Bekir Çevrim, idarecilerin kendilerine biçilen siyasi elbiselerle belirlenmesinin, uyanlarla okulların ve kurumların idare edilmesi, okulları ve kurumları hiçbir zaman eğitim öğretim yuvası yapmayacağını, tam aksine idarecilerin, partilerin birer temsilcisi haline geleceğini ileri sürdü. Koltuk uğruna kul hakkı yenildiğini belirten Çevrim, kul hakkı yiyenlerin koltuklarında otururken, eğitim sisteminin çıkarlarına feda ettikleri, okulların, eğitim sıkıntılarını görmezlikten gelerek yandaş idareci atamayla eğitimdeki bütün sorunları bittiğini düşünmemelerini istedi. Çevrim, “Bir gün bu şekilde davrananlar hesabını kanun önünde verecektir.” diye konuştu.

Çevrim, mağdur edilen okul idarecilerinin toplum nezdinde ve çalıştıkları kurumlarda adeta suçlu konumuna sürüklendiklerini belirterek, “Yetkililerden ve sayın valimizden, geleceğimiz olan gençlerimizi etkileyecek olan bu uygulamalara son vermelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, sendika üyesi öğretmenler valilik önünde 10 dakika oturma eylemi yaptı. Vali Orhan Düzgün ile görüşmek isteyen sendika başkanları, valinin makamında olmaması ve kendilerini kabul edecekleri bilgisi aldıklarını dile getirdi. Öte yandan, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz'ın, talep edilen randevu ile ilgili herhangi bir dönüş yapmadığı açıklandı.

ADINI VE YERİNİ BİLMEYEN OKULUN MÜDÜRÜNE PUAN VERDİ

Valilik binası önündeki eylemde birçok okul müdürü katıldı ve yapılan hatalarla ihlal edilen haklar konusunda bilgi verdi. Son atama ile göreve gelen Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün yaptığı hataları anlatan okul müdürleri, ilçe milli eğitim müdürünün adını, yerini bilmediği okulun müdürü hakkında puan verdiğini ve kime nasıl, hangi kritere göre puan verdiğini bile bilmediğini iddia ettiler.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.