‘Eğitimde özümüze dönelim’
ÖĞ-DER’in Konya’daki seminerinde eğitimde ithal anlayıştan uzak durulması, milli kültür ve anlayışla bir eğitim politikası üretilmesi gerektiği vurgulandı. Seminerde, eğitimde “Önce ahlak ve maneviyat” anlayışıyla hareket edilmesi gerektiği belirtildi.
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Bölge Eğitim Semineri Konya’da gerçekleştirildi. AGD Konya merkez Arifan Erkek Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen toplantıya; ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcıları İsmail Baldan, Mustafa Aydın, Numan Gökmen, ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, bölge başkanları ve çok sayıda eğitimci katıldı. Program, Yakup Aydoğdu Hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
ÜNİVERSİTE MEZUNLARI HEM BORÇLU HEM İŞSİZ
Seminerin açılış konuşmasını, programa ev sahipliği yapan ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın yaptı. Aydın, “Her fırsatta diyoruz; Eğitimde ithal programlardan vazgeçmeliyiz. Yıllardan beri batı kaynaklı ve taklitçi eğitim uygulamaları, nesli ahlak ve maneviyattan uzaklaştırdı. Karma eğitim dayatması her yönü ile eğitimi ve öğretimi özünden uzaklaştırmaktadır. Bu sayede ahlaki ve manevi değerlerden uzaklaşıldı. Üniversiteyi bitiren gençlerimiz diplomaları ile ve üniversite öğrenim kredisi ile hem işsiz hem borçlu durumda, evlenmeyi düşünmeyen ve buna fırsat vermeyen uygulamaları ısrarla devam ettiriyoruz. Gençlerimiz, yurt dışı hayali taşıyor. Bu tehlikenin önüne geçmeliyiz. Kaybedeceğimiz vaktimiz yok” dedi.
EĞİTİMDE ÖZGÜNLÜĞÜ BİR TÜRLÜ YAKALAYAMADIK
Bölge toplantısında “Temel esaslarımız” konulu bir konuşma yapan ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı İsmail Baldan, “Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak temennilerinin eğitim öğretimde yaşanan olumsuzlukların asgari düzeye inmesidir” dedi. İşlerin temenniyle yürümediğine dikkat çeken Baldan, “Millî eğitim sistemindeki sorunlar azalmak şöyle dursun giderek çoğalmaktadır. Bir ülke eğitime ne kadar önem veriyorsa geleceğine o kadar önem veriyor demektir. Eğitime verilen önem, yetiştirilen öğretmenin yeterliliği, eğitime yapılan yatırımlar kadar milletin inanç, ahlak ve kültür değerlerine uygun olup olmamasıyla da ilgilidir. Eğitimi sadece öğrencinin akademik başarısı ya da alt yapı sorununun çözümlenmesi olarak görülmemeli. Eğitimde asıl mesele öğrencinin kalbine ne koyduğumuzdur. Çocuklarımızı edepli, ahlaklı bireyler olarak yetiştirmekle mükellefiz. Bu işi de ancak iyi yetişmiş, kendine güveni olan millî ve manevi değerlerine bağlı öğretmenler yapacaktır. Eğitim öğretim milletin inanç, ahlak ve kültürü ile uyumlu olması gerekirken hep batı taklitçiliği öne çıkarılmış, taklitçilik hastalığından dolayı eğitimde özgünlüğü bir türlü yakalayamamışız. Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak mevcut eğitim sistemimin batıcı anlayıştan bir an evvel kurtulup, adı gibi millî gibi kendiside millî olan bir eğitim sistemine kavuşmasını arzu ediyoruz. Bu ülkede artık rengi de zihniyeti de Anadolu olan insanlar yetişmelidir. Bu ülke için salih nesillerin yetişmesi buna bağlıdır” şeklinde konuştu.
EĞİTİMDE EDEP İLİMDEN ÖNCE GELİR
ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın ise “Stratejik hedef” konulu bir açıklama yaptı. Aydın, dünyada Siyonizmin insanlığı hangi metodla ifsad ettiğini anlattı. Aydın, şunları söyledi: “Dünyada en iyi teknoloji var ama insanlar açlıktan ve sefaletten ölüyor. Bu, neden önlenmiyor? Dünyada bir şebeke var, onlar böyle istedikleri için bu zulümler, bu sıkıntılar önlenemiyor. Bu sefaletin sürmesini gizli dünya devleti Siyonizm istiyor. İşte bu zihniyeti tanırsak; onlara karşı doğru hamle yapabiliriz. ÖĞ-DER olarak istikbali gören bir nesil yetiştirme çabası içindeyiz. ÖĞ-DER, nesillerin ahirete de hazırlanması için gönüllü çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Eğitimde edep, ilimden önce gelir. Bunun için dernek olarak, ahlak ve maneviyat eğitimini esas almaktayız. Dünyada bir ahlak krizi yaşanıyor. Peki çözüm ne? Çözümü çok basit. Çözüm tövbe edip, Yaradan’ın ölçüsüne uymaktır.”
GÖKMEN SORUNLARI ORTAYA KOYDU
ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı Numan Gökmen, “Teşkilat modelimiz” konulu açıklama yaptı. Gökmen, şunları söyledi: “Nesillerimizi önce ahlak ve maneviyat anlayışıyla yetiştirmeliyiz. Eğitim ve öğretimin içerik sorunlarının devam ediyor. Biz, teşkilat olarak eğitimde de ‘Önce ahlak ve maneviyat’ diyoruz. Önümüze çıkan hiçbir zorluk, bizi yılgınlığa düşürmemeli. ÖĞ-DER, eğitimle ilgili önemli çalışmalara imza atıyor. Bu yönde birçok konferans, panel, çalıştay ve yerel ve Uluslararası Eğitim şurası organize ediyor. Müfredat ve ders kitaplarıyla ilgili çalışmalar ve raporlar hazırlıyor. Dedik, Eğitimde birçok sorun var. 7354 Sayılı kanunun adı değiştirilmeli, öğretmenlerin tüm meselelerine çözüm üreten yeni bir Öğretmenlik Meslek Kanunu yapılmalıdır. Yaşanan gelişmeler memur ve emeklilerin toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve ilave zamlara rağmen TÜİK enflasyonu karşısında bile reel kayıp yaşadığını ortaya koymuştur. Memur ve emeklisi yüksek enflasyon, günlük fiyat artışları karşısında değil ‘Evdeki hesabı çarşıya uydurmak’ artık evde hesap bile yapamaz hale gelmiştir. Hükümet yeni yılda çalışanın uğradığı zararı fazlasıyla telafi etmeli, yaşam standardını yükseltecek yeni müjdelerle gelmelidir.”
ALİ GÖZEN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.