'Eğitimde Liyakat Ve Kariyer Yerine Siyasi Özellikler Tercih Sebebi Oluyor'

'Eğitimde Liyakat Ve Kariyer Yerine Siyasi Özellikler Tercih Sebebi Oluyor'

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Denizli Şube Başkanı Aydın Karaca, ülke tarihinde eğitimin hiçbir zaman günümüzdeki kadar siyaset aracı olarak dejenere edilmediğini söyledi. Aktif Eğitim-Sen Denizli Şubesi 1. Olağan Genel...

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Denizli Şube Başkanı Aydın Karaca, ülke tarihinde eğitimin hiçbir zaman günümüzdeki kadar siyaset aracı olarak dejenere edilmediğini söyledi. Aktif Eğitim-Sen Denizli Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu, Servergazi Ortaokulu konferans salonunda yapıldı. Genel kurula, Aktif Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş da katıldı.

Kurulda konuşan Durmuş, sendikalarının amaçları hakkında bilgi verdi. Durmuş, “Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını geliştirme, mesleki gelişimlerinin ve yükselmelerinin önündeki engelleri kaldırma, yenilikçi, bilimsel ve nitelikli bir eğitim ortamı oluşturma, birlikte çalışma kültürü kazandırma, tüm mücadelesini hukuk zemininden çıkmadan yapma, bu amaçla hak ve hukukun bilincinde paylaşımcı bir eğitim çalışanı kültürünü yaşatma misyonunu taşımaktadır. Kültür dünyamızın zenginliklerini bünyesinde barındırmayı ve ülke genelinde tüm eğitimcileri, ötekileştirmeden Aktif Eğitim-Sen çatısı altında buluşturmayı hedeflemektedir.” dedi.

Şube Başkanı Karaca da ülke tarihinde eğitimin hiçbir zaman günümüzdeki kadar siyaset aracı olarak dejenere edilmediğini savundu. Karaca, “Yazboz tahtasına dönen eğitim sisteminde liyakat ve kariyer yerine, siyasi özellikler tercih sebebi olmaktadır. Aktif Eğitimciler Sendikası olarak öğrencilerin, öğretmenlerin, eğitim kurumlarının gerçek gündemlerine eğilmek, eğitim çalışanlarının mesleki gelişimleri için zemin oluşturmak, eğitim kalitesinin yükseltilmesi, ezbere dayalı eğitim yerine yetenek ve kişilik özelliklerini geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim ortamı sağlamak üzere inisiyatif aldık.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçim sonunda Karaca güven tazelerken yönetim kurulu listesi ise şu şekilde oluştu: Osman Bikeç, Halil Kurt, Hayati Solak, Serdar Arslan, Adnan Menderes ve Bekir Şenlikçi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.