Eğitimcilerden Meb'e: Fişleme Ve Tasfiyeleri Bırak, Asli Vazifene Dön

Eğitimcilerden Meb'e: Fişleme Ve Tasfiyeleri Bırak, Asli Vazifene Dön

Adıyaman’da Aktif Eğitim Sen üyeleri Demokrasi Parkı önünde Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamalarını protesto etti. Eğitimciler, MEB'nın basiretsiz, hukuksuz ve maksatlı uygulamalarına sessiz kalmayacaklarını ifade etti. Demokrasi Parkı...

Adıyaman’da Aktif Eğitim Sen üyeleri Demokrasi Parkı önünde Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamalarını protesto etti.

Eğitimciler, MEB'nın basiretsiz, hukuksuz ve maksatlı uygulamalarına sessiz kalmayacaklarını ifade etti. Demokrasi Parkı önünde toplanan Aktif Eğitim Sene üyeleri, bakanlığın kadrolaşma, fişlemeler ve tasfiyeleri biran önce terk ederek asli vazifesine dönmesini istedi.

Aktif Eğitim Sen Adıyaman Temsilcisi İlhami Çetin, Yeni eğitim öğretim yılı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamaları nedeniyle birçok problemle birlikte başladı. Bakanlığın tutumundan öyle anlaşılıyor ki, bu problemler kısa vadede çözülmek şöyle dursun daha da derinleşme, çözümü giderek zorlaşan sorunlar yumağına dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya." dedi.

Çetin, sendika olarak, ne ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz çocuklarımızın ne de bugün bu çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitim çalışanlarımızın, iktidarın ve Bakanlığın basiretsiz, hukuksuz ve maksatlı uygulamalarına mahkûm edilmesine seyirci kalmayacaklarını söyledi. Çetin, şöyle devam etti: "Bu yüzden, çalışma barışını bozan siyasal ve sendikal kadrolaşmaya, insanlar arasında ayrımcılığı körükleyen ve ötekileştiren her türlü fişlemeye, liyakat yerine yandaşlığı gözeterek yapılan hukuksuz görevlendirme ve tasfiyelere, iyi planlanmamış bir rotasyonla eğitim çalışanlarının hayatlarının alt-üst edilmesine, özel okullara teşvikler verilirken, devlet okullarımızın maddi imkansızlıklara mahkum edilmesine, öğretmenlerimizin asli görevleri dışında nöbet görevi gibi angarya işlere zorlanmasına hayır diyoruz."

Okul müdürlerinin görevden alınması da eleştiren Çetin, binlerce tecrübeli, donanımlı, liyakatli okul müdürü tasfiye edildiğini, 16 bin okul müdüründen sadece 9 bininin görevinde kaldığını, bu görevde kalan müdürlerin ise yüzde 81’inin yandaş sendikaya mensup olduğunu ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.