‘Eğitim’ konuşulacak

‘Eğitim’ konuşulacak

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) tarafından düzenlenen “Konya Eğitim Şurası”nın 2.’si 26 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek. 2.’sini düzenleyeceğimiz şurada eğitimde önemli gördüğümüz başlıklar altında meseleleri ele alacağız” dedi

Zindankale Süleyman Şah Salonu’nda 4 oturumda gerçekleştirilecek etkinlik gün boyu sürecek. Konusunda uzman pek çok ismin konuşmacı olarak katılacağı etkinlik saat 9.00’da başlayacak. Eğitim Şurası hakkında konuşan ÖĞDER Şube Başkanı Yavuz Aydın, Eğitim alanında faaliyet gösteren bir dernek olduklarını ifade ederek, “Ülkemizdeki eğitim sisteminin faydalı, zararlı yönlerini ortaya koyarak eğitimde daha iyi bir yol alınması için faaliyet gösteriyoruz. Ülkemizin eğitim sistemi hep sıkıntılarla anılmaktadır. Nasıl bir nesil yetişiyor denildiği zaman maalesef orada tıkanıyoruz. Milletimizin istemediği bir sonuç ortaya çıkıyor” dedi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KİTAPLAŞTIRILACAK

Eğitim konusunda görüşlerin ortaya konulacağı ve raporlanacağı bir şura düzenlemeyi düşündüklerini ifade eden Aydın, şöyle konuştu: “2.’sini düzenleyeceğimiz şurada eğitimde önemli gördüğümüz başlıklar altında meseleleri ele alacağız. Profesörler, Doçentler ve eğitimcilerin konuşmacı olarak katılacağı şuranın sonuç bildirgesi bir kitap haline getirilecek. Bu etkinlik pek çok şehirde yapılacak ortaya çıkan sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle ve konunun muhatapları ile paylaşılacak. Böyle bir çalışmayı yapma mecburiyetini üzerimizde hissettik. Ortaya konulan yanlışların çözüm önerileri de bu şurada açıklanacak. Tüm eğitimcileri ve vatandaşlarımızı programımıza bekliyoruz.”

Şura oturum konuları ve konuşmacılar ise şöyle: “1.Oturum; Eğitimde yerel problemler ve çözüm önerileri. Konuşmacılar; Prof.Dr.Münir Oktay, Doç.Dr.Bekir Biçer, Şenol Metin, M.Ali Korkmaz. 2.Oturum; Aile, çevre, bilgisayar ve TV’nin eğitime etkisi. Konuşmacılar; Mehmet Parlak, Kerem İşkan, Bekir Tekkaymaz, Osman Özkan. 3.Oturum; Maneviyatsız eğitim, bunalımlı gençlik. Konuşmacılar; Prof.Dr.Oğuz Doğan, Hasan uzun, Yrd.Doç.Dr.Aytaç Aydın, Barış Çağlayan Çakır. 4.Oturum, Mükerrem insan, mükemmel eğitim. Konuşmacılar; Prof.Dr.Abdullah Özbek, Abdullah Turhan, Ramazan Aksoy, Ahmet Ağralı.”

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.