Eğitim gönüllüsü kaymakam örnek oluyor

Eğitim gönüllüsü kaymakam örnek oluyor

Aksaray'ın Eskil İlçe Kaymakamı Deniz Zeyrek, 9 ay önce göreve başladığı ilçede, hazırladığı projelerle hem kız öğrencilerin okula gönderilmesini hem de eğitim seviyesinin yükselmesini sağladı.

Kaymakam olduktan sonra devletin sağladığı imkanları dar gelirli ailelerin çocukları için kullanmaya çalıştığını belirten Zeyrek, ''Amaç eğitimsiz insanın kalmaması. Çalışmalarımızın hepsi bunun için. Birçok projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz'' dedi. 
Bu projelerden birisinin 5 ve 6 yaşındaki çocuklarla ilgili hazırlanan ''Okul Öncesi Eğitim Projesi'' olduğunu ifade eden Zeyrek, şunları kaydetti: ''Bu projemiz Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi. 79 bin YTL ödenek gönderildi. Bu projeyle okul öncesi eğitim ve öğretim gören öğrencilere ders araç gereçleri, oyuncak, temizlik ve kırtasiye ihtiyaçları alınacak. Yine bu öğrencilerin öğle yemeği de ücretsiz olarak verilecek. Bunun yanı sıra liselere devam eden kız öğrenciler için ilçede bir de kız öğrenci yurdu yaptırılıyor. Yurt tamamlanmak üzere. Bu yurdun açılmasıyla birlikte köy ve yaylalarda lise bulunmadığı için kayıt yaptıramayan kız öğrenciler okuma imkanı bulabilecek.'' Zeyrek, bugüne kadar ancak akrabalarının yanında kalarak liseye devam edebilen çok az sayıda kız öğrencinin yanı sıra ilköğretimden sonra okula devam etmeyen kızların da okuma imkanı yakalayabildiğini bildirdi. Bu nedenle ilçede öğrencilerin eğitime özendirilmesi için yaklaşık 300 üniversite öğrencisine burs verildiğini dile getiren Zeyrek, sözlerine şöyle devam etti: ''İlçede öğrencilerin eğitime özendirilmesi için yaklaşık 300 üniversite öğrencisine burs veriliyor. Üniversiteyi 4 yıllık okuyan öğrencilere her 2 dönem başı 400 YTL, 2 yıllık okullara devam eden öğrencilere ise 200 YTL eğitim yardımı ödeniyor. İlçe merkeziyle bağlı köy ve yaylalardaki ilköğretim okullarında öğrenim gören ve Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) hazırlanan öğrencilere yönelik de kurslar açıldı. Bu kurslara devam eden 500 öğrenciye kitap, soru bankası, konu testleri ve deneme sınavı gibi ders araçları Kaymakamlık tarafından ücretsiz dağıtıldı.'' Üniversiteye hazırlık kurslarına devam eden öğrencilere ders araç gereçleri verilmesiyle ilgili başlatılan çalışmaların da devam ettiğini vurgulayan Zeyrek, ortaöğretimde okullaşma oranını yüzde 18'den yüzde 26'ya çıkarttıklarını, bu oranın ilerki dönemlerde daha da artacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.