Eğirdir, Tıp Kongresine Gelen 300 Yabancı Profesörü Ağırladı

Eğirdir, Tıp Kongresine Gelen 300 Yabancı Profesörü Ağırladı

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı tarafından düzenlenen '5. Uluslararası Hücre Zarları ve Oksidatif Stres Kongresi: Kalsiyum Sinyali ve TRP Kanalları Kongresi' için...

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı tarafından düzenlenen '5. Uluslararası Hücre Zarları ve Oksidatif Stres Kongresi: Kalsiyum Sinyali ve TRP Kanalları Kongresi' için Isparta’ya gelen 300’e yakın profesörü Eğirdir’de ağırladı.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı, 9-12 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen ‘5. Uluslararası Hücre Zarları ve Oksidatif Stres Kongresi’ isimli tıp kongresi kapsamında, yurt dışı dahil, 300 civarında bilim insanına tanıtıldı. Eğirdir Belediyesi, kongrenin yapıldığı Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde stand açarak Eğirdir’in tanıtımını yaptı.

Kongreye; yurt dışından 70 profesör katılırken, bu katılımcıların çoğunluğu nöroloji, kanser ve kalp hastalıkları gibi konularda dünyada sayılı bilim insanlarından oluşuyor. Ayrıca, gelecek yabancı bilim insanları arasında Amerika Ulusal Çevre ve Sağlık Enstitüsü Kalsiyum Sinyali Çalışma Grubu başkanlığını yürütmekte olan ve birçoğu saygın bilimsel dergilerde basılmış 300'e yakın bilimsel yayını bulunan Prof. Dr. James Putney ve Prof. Dr. Indu Ambudkar, bunun yanı sıra İran Bilim Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Saeed Semnannian ve 600'den fazla bilimsel eseri olan Prof. Dr. Valerian Kagan da hem kongreye katıldı hem ilçeyi gezme fırsatı buldu. Kongreye gelenlere Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir Meslek Yüksek Okulu okutmanlarından Çetin Meydan rehberlik yaptı.

Düzenlenen yemekte konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “SDÜ Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı hemşehrimiz Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu aracılığı ile sizlere şehrimizi tanıtma ve tanışma fırsatımız oldu. Gündüz başlayan sempozyumun yorgunluğunu burada atmanızı istedik. Sempozyumun hayırlı olmasını temenni eder, hepinizi yeniden Eğirdir’e beklerim.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.