Edremit Organize Sanayi'de Korkutan Yangın

Edremit Organize Sanayi'de Korkutan Yangın

Balıkesir'in Edremit ilçesi Organize Sanayi Sitesi'nde geri dönüşüm fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle bir yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi ve polis sevk edildi.Edremit Zeytinli Mahallesi'nde...

Balıkesir'in Edremit ilçesi Organize Sanayi Sitesi'nde geri dönüşüm fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle bir yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi ve polis sevk edildi.

Edremit Zeytinli Mahallesi'nde bulunan Organize Sanayi Sitesi'nde geri dönüşüm plastik firmasında yangın meydana geldi. Kısa sürede tüm fabrikayı saran alevler yan işletmelere de sıçradı. Dumanı fark eden gece bekçisi Hüseyin Özcam, jandarma ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine çok sayıda ve arasöz sevk edildi.

Bekçi Hüseyin Özcam, ''Ben Oba Plastik'in ordan geçerken duman çıktığını söylediler. Hemen geldik 110'a haber verdik, jandarmaya haber verdik. Ondan sonra yangın büyüdü bu hale geldi. 40-45 dakikaya itfaiye aracı geldi. Yangın başlayalı iki saati geçti.'' dedi.

Yangını ilk gören bir vatandaş da, ''Yangın ilk geri dönüşüm plastik fabrikasında başladı, yan tarafta cipse geçti cipsler yandı. Burası sabun fabrikası, burası yanarsa... Yangın 2 - 2 buçuk saattir devam ediyor.'' şeklinde konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Edremit itfaiyesinden itfaiye araçlarıyla birlikte 10'dan fazla arazözün katıldığı Organize sanayideki yangına üç farklı koldan müdahale edildi. Olay yerine gelen TEDAŞ ekipleri elektrikleri kesti.

Edremit İtfaiye Müdürü Şaban Özbaş, ''Yangının toplamda yüzde yirmi beşini kontrol altına aldık. Dağınık üç dört yerde olduğu için çok noktalı müdahale ediyoruz. Bütün personelle bütün bölge burada. Şu anda niçin, neden çıktığını diyecek bir şansımız yok, hiçbir şey şu anda. Cips dükkanı, bir de mobilya dükkanı olduğunu söylüyorlar. Arkadaşlarımız yangını kontrol altına almaya çalışıyorlar.'' ifadelerini kullandı.

Edremit İlçe Jandarma ekipleri ve polislerin yangın mahallinde gerekli tedbirleri aldığı görüldü. Yetkililerden yangının nasıl, neden başladığıyla ilgili soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.

Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.