Edirne Belediye Başkanı: Pkk'lının Heykelinin Dikilmesi Utanç Verici

Edirne Belediye Başkanı: Pkk'lının Heykelinin Dikilmesi Utanç Verici

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yolçatı köyünde PKK mezarlığına ilk eylemini gerçekleştirenlerden Masum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesi nedeniyle ülkeyi yönetenlerin utanması gerektiğini söyledi.    Edi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yolçatı köyünde PKK mezarlığına ilk eylemini gerçekleştirenlerden Masum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesi nedeniyle ülkeyi yönetenlerin utanması gerektiğini söyledi.

    Edirne Şehit Aileleri Derneği’ni ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gürkan, bir heykelin yapılması ve dikilmesinin kolay bir şey olmadığını belirtti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, bir eşkıyanın, bir teröristin heykelinin gözler önünde yapılıp dikilmesine müsaade etmesinin bir gerekçesinin olamayacağını ifade eden Gürkan, "Kim olursa olsun, bu ülkeyi yönetenler bence utanması gerekiyor. Bu halkın yüzüne bakamaması gerekir." dedi.

    Dünya üzerinde yaşayan 7,5 milyar insandan barışa karşı olanın çıkamayacağını dile getiren Gürkan açıklamasını söyle sürdürdü: "Hiç kimse annelerin gözyaşlarının akmasını istemez. Ama bu bir devletin bir avuç eşkıyaya teslim olması demek değildir, bunların ikisi farklı şeyler. Herkes barış istiyor bu ülkede. Herkes kan dökülmesin istiyor. Ama diğer taraftan şehitlerin canlarıyla vatan yaptıkları bu toprak parçasını korumak için de gerekirse bu ülkedeki her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bugün de hiç düşünmeden, gözünü kırmadan canını verir. Bu ikisinin sınırlarını çok iyi çizmek gerekiyor. Çözüm süreci adı altında düne kadar hunharca bu ülkeyi bölmeye çalışan gencecik çocukları gözünü kırpmadan öldürenlerin heykeli dikilecekse ben gerisini söylemek istemiyorum."

    Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Nermin Var, herkesin Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunlarına uymak zorunda olduğunu söyledi. Yasalar burada nasıl uygulanıyorsa orada da aynı şekilde uygulanması gerektiğini dile getiren Vardar, bireysel olarak bir şey yapma imkanları olmadığını ancak çok üzgün olduklarını kaydetti.

    Dernek Başkan Yardımcısı Faruk Çiftçi ise şehitlik ve gaziliğin çok ulvi makamlar olduğunu ifade ederek kimlerin o makamda olacağı veya olmayacağının belli olduğunu açıkladı. Şehit olanların rahmani olması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, "Şeytanilerin şehit olması söz konusu olamaz. Bunu özellikle söylüyorum. Rahmaniler şehit olur, şeytaniler asla olamazlar. Bu memleketin, bu cumhuriyetin, bu devletin hakkında şeytanca düşünenler şehitlik makamına erişemezler." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.