Ebu Ubeyde Naht sanatına işlendi

Ebu Ubeyde Naht sanatına işlendi

Sanatçıların Filistin’e desteği sürüyor. Sanatçıların Filistin davasına destek vermesi gerektiğini belirten Naht Sanatçısı Ahmet Civelek, “Ebu Ubeyde’nin siluetini yaptıktan sonra gören herkes teşekkür ediyor. Sanatçılarımızdan aynı hassasiyeti bekliyorum

Konya Mevlâna Kültür Merkezi’nde sanat etkinlikleri, Şeb-i Arus törenleri nedeniyle yoğun geçiyor. Kültür merkezinde açılan sergilerde birçok sanat dalı tanıtılıyor. Naht sanatını Mevlâna Kültür Merkezi’nde sergileyen Ahmet Civelek, İsrail ile Filistin savaşının önde gelen isimlerinden Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde’nin siluetini sanatına işlemesi dikkatleri üzerine çekiyor. Civelek, Filistin davasına destek olmak için tüm sanatkârların bu konuda çalışması gerektiğini kaydetti.

KAHRAMANLIĞINI YAŞATMAYA ÇALIŞTIM

Ebu Ubeyde’nin davasının yaşatmak istediğini vurgulayan Naht Sanatçısı Ahmet Civelek, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. Civelek, sanatını severek yaptığını vurgulayarak, “Katil İsrail, sivilleri ve en önemlisi bebekleri öldürüyor. Buna bir tepki olarak bu işe giriştim. Ebu Ubeyde, orada ümmetin onurunu ayaklar altına almak isteyen katillere karşı savaş veriyor. Onun gibi onlarca kişi Kudüs’ü yani ilk kıblemizi savunuyor. Allah hepsinden razı olsun. Maddi durumu iyi olan para gönderir. Sanatçı olan ise yaptığı iş ile desteğini verir. Ben daha iyisini yapabilirdim ama elimden bu geliyordu, bunu yaptım. Herkes elini taşın altına koymalı. Bir sanat eseri kolay olmuyor biliyorum. Ama sanatçı isterse her şeyi başarabilir. Hamas direnişine sahip çıkalım. Ebu Ubeyde’nin silüetini yaptıktan sonra gören herkes teşekkür ediyor. Bütün sanatçılarımızdan aynı hassasiyeti bekliyorum. Bu eseri ağaçtan yaptım. Çok ince bir işçilik gerektiriyordu. Üstesinden gelmeyi başardım. Ebu Ubeyde’nin duruşunu çok beğeniyorum. Kahramanlığını yaşatmaya çalıştım” diye konuştu. Naht sanatı hakkında bilgi veren Civelek, “Naht sanatı, diğer anlamıyla yontma sanatı olarak belirginleşiyor. Selçuklu Devleti’nde Naht sanatı zirve yapmış. Günümüze kadar ulaşmış ve artık bizler son temsilcileriyiz. Bu sanatı sürdürmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum