e-Fatura büyük avantaj sunuyor

e-Fatura büyük avantaj sunuyor

ASKON Konya Şubesi’nde gerçekleşen programda; 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek e-fatura ile ilgili uzman isimler tarafından sunum yapıldı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi Pazartesi Sohbetleri’nde bu hafta ‘e-fatura, e-arşiv ve e-imza’ konuşuldu. ASKON Konya Şubesi’nde gerçekleşen ve katılımın yoğun olduğu programın açılış konuşmasını yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, “Bilindiği üzere artık e-fatura dönemi başlıyor. Biz de işadamları olarak hazırlıklarımızı yapmalıyız. Şimdilik herkesi ilgilendiren bir uygulama olmasa da zamanla herkesimin geçmesi gerekecek. Bugün de Edm Bilişim Firması yetkileleri bizlere konuyla ilgili bilgi verecek. Biz de en kısa sürede kendimizi e-faturaya hazırlamalıyız. Bugün misafirimiz olan ve bizlere bilgiler veren Edm Firması yetkililerine teşekkür ediyoruz. Herkesi ilgilendiren önemli bir konu olduğu inancındayız. Katılımlarından dolayı üyelerimize de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

BU YILIN SONUNA KADAR GEÇMEK ZORUNDALAR

Daha sonra Edm Bilişim Yönetcisi Özcan Ermiş, sunumuna başladı. Ermiş, “E-fatura ilk olarak 3 gruba zorunlu oluyor. Birincisi yıllık cirosu 10 milyon TL’nin üzerinde olanlar. İkincisi tütün ve petrol sektöründe faaliyet gösterenler, 3.’sü ise internetten satış yapan firmanlar. Bu 3 grup bu yılın sonuna kadar e-faturaya geçmek zorunda. Şu an için 55 bin mükelellef var” diye konuştu. E-faturanın büyük avantajlar getireceğini dile getiren Ermiş, “E-fatura şimdi yeni bir uygulama olduğu için korkutabilir. Fakat büyük avantajlar sunuyor. Mesela artık fatura kayboldu diye bir tedirgin olmayacak. Faturalar elektronik ortamda arşivlenecek. Yine fatura kargo bedelleri tarihe karışmış olacak. Ayrıca kağıt yönünden de önemli tasarruf sağlanmış olacak” ifadelerini kullandı.4 yıl içerisinde bütün işletmelerin e-faturaya geçeceğini dile getiren Ermiş, dünyada ABD, Kanada ve tüm Avrupa ülkelerinin e-fatura kullandığını ifade etti. E-imza hakkında da bilgiler veren Ermiş, e-imza almak isteyenlerin TÜBİTAK’a başvurup 690 TL yatırdıktan sonra alabileceklerini sözlerine ekledi. Program soru-cevap ile devam etti. Program sonunda günü asına ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Özcan Ermiş’e tablo hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.