'Düzenlemeyi yerinde buluyoruz'

'Düzenlemeyi yerinde buluyoruz'

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni teşvik paketiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Ekonomide tarif edilemeyen bir yavaşlama etkisi olduğunu belirten Yıldırım, “İşin iyi tarafı hükümette bunun farkında. Dolayısıyla ardı ardına düzenlemeler ve yeni paketler konusunda yoğun çalışmalar yapılıyor. Son açıklanan yatırım ve istihdamı destekleme paketi bu açılardan son derece önemli bir paket oldu” dedi. Ekonominin yarısının realite, diğer yarısının ise moralite olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: “İstihdam moralite açısından son derece önemli bir motivasyon ve tüketim fırsatıdır. Dolayısıyla bu süreçte kesinlikle böyle bir desteğe ihtiyaç vardı. En kritik noktalardan bir tanesi de üretimi destekleyecek tedbirlerin devreye alınmasıdır. Zira epey zamandır iş hayatını düzenleme noktasında bir hayli sıkılaştırılan şartlar yer yer insanların üretimden vaz geçmesine sebep oluyordu. Hatta halen anlamsız sayılabilecek mevzuat ve anlayışlar halen yürürlüktedir. Yani mevzuat yanında bürokrasinin engelleyici anlayışlı da son derce önemli bir sorundur. KKDF’nin kaldırılması geç kalmış bir uygulamadır. Yerinde bir düzenleme olmuştur. Yargının ve denetim mekanizmalarının mütemadiyen işveren aleyhine tutum ve yorumu işvereni sıkıntıya sokmaktadır. Bu konuda da anlayış değişikliğine ihtiyaç bulunmaktadır.”

PAKET ÜRETİMİ HAREKETE GEÇİRECEK

Paketteki Ar-Ge desteğinin stratejik anlamda önemli olduğunu söyleyen Yıldırım, açıklamasına şöyle devam etti: “Ayrıca ileri teknoloji konusunda daha etkili destekler hep ifade ettiğimiz ve arzu ettiğimiz desteklerdir. Bunların da son derece işe yarar sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. Bu paket dünyanın önemli bir bölümünde devam eden ekonomik durağanlığın bize yansımasına karşı tedbir olabilir. Tasarımın, KOBİ’ler için teminat kolaylığının ve hazine garantilerinin nispeten artırılması finansa erişimi kolaylaştıracak ve katma değeri yakalamak için daha rafine işlere yönelimi sağlayacaktır. Bu açılardan mevcut program yerindedir. Halen bölgelere göre kademeli olarak uygulanacak olan vergi indirimleri ve istihdam destekleri de önemli olacaktır. Gerçekten dünyada önemli ölçüde bir daralma ve ekonomik stres dönemi yaşanmaktadır. Küreselleşme dolayısıyla etkileşimin boyutları artmıştır. Dolayısıyla bizim de bundan etkilenmemiz söz konusudur. Bu paket bu etkilenmenin boyutlarını azaltıcı etki oluşturacaktır. 7.5 milyarlık bir destek özelliği taşıyan bu paketin, üretimi harekete geçirmesi sayesinde çok rahat tolere edilecektir.”  

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.