Duracak vakit yok

Duracak vakit yok

AGD Meram temsilciler toplantısında konuşan Şube Başkanı Bekir Tekkaymaz, “Mahallemizde köyümüzde besmele çekip başlamanın vakti geçti. Arkadan koşmanız gerekiyor. Toplumumuzun ekseni çok kaydı. Bekleyecek vaktimiz yok. Allah’ın ipine sarılan nesiller yet

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Meram Şubesi, taşra mahalle temsilcilerini yemekte buluşturdu. Meram Bağları Restoran’da düzenlenen toplantıya AGD Meram Şube Başkanı Bekir Tekkaymaz, İlahiyatçı Yasir Ünlü, AGD Meram’a bağlı taşra mahallelerinin temsilcileri ve yardımcıları katıldı. Yemek ikramının ardından söz alana AGD Meram Şube Başkanı Bekir Tekkaymaz, “Bizler hedef kitlesi insan olan bir teşkilatız. İnsanoğlunun ömür boyu, dünya tarihinde ise kıyamete kadar sürecek olacak iblisle mücadelede hak tarafının temsilcileri olarak hep beraber gönül gönüle yürüyoruz. Derdimiz belli. Çocuğumuza, gencimize, kadınımıza sahip çıkmak. İblise hiçbir şeyimizi bırakmamaktır” dedi.

4-1.20160201093718.jpg

KÖTÜYE GİDEN BİZİM İNSANIMIZ

AGD’nin hizmet etme sevdasındaki insanların oluşturduğu bir topluluk olduğunu ifade eden Tekkaymaz, şöyle konuştu: “Toplumumuzdaki insanların kötüye gittiğini söylemek çok kolay bir iş. Bu insanlar bizim insanımız. Bu çocuklar, gençler, sokakta beğenmediğimiz hareketleri gerçekleştirenler de senin benim, komşumun, arkadaşımın çocuğu. Biz hiçbirini kapı dışı edemeyiz, sırtımızı dönemeyiz. Bir baba çocuğunu evden kovaladığını söyledi. Ona dedim ki ‘Sen de çocuğunun cehenneme gitmesi için iblis gibi çabalıyorsun’ Neden dediği zaman şu cevabı verdim. Keşke o çocuk katil olsaydı ama benim gideceğim kapı babamın annemin kapısı deseydi de şeytanın kucağına gitmeseydi. Biz çocuklarımızı ateş çukurundan kurtarmak için çalışıyoruz. Onların cenneti olabilmek için çalışıyoruz. Okullarımızda çalışma yapıyoruz. Liselerimizde her gencimizin bir AGD’li ağabeyi var. Sohbetler yapıyoruz onlara. Türkiye genelinde tüm şehirlerde Siyer-i Nebi yarışmaları şaptık. Meram’da ortaokullarda Siyerle ilgili bilgi yarışması yaptık. Ayrıca hanımlarımız mahallelerde sohbetler yapıyor. Köy-mahallelerde ziyaretler yapıp sohbetler gerçekleştiriyoruz.

BEKLEYECEK VAKTİMİZ YOK

İslam anlayışının bozulduğunu ve buna bazı hocaların da alet olduğunu söyleyen Tekkaymaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz Allah’ın ipine sımsıkı sarılan nesiller yetiştirmeliyiz. Hangi vakıf, dernek olursa olsun el ele koşmak zorundayız. Erbakan Hocamız, ‘Toprak ayağımızın altından kayıyor’ derdi. Biz gençliğimizin, ailemizin toplumun mayasında olması için çalışıyoruz maalesef. Mayanın bozulması demek, bu memleketin haçlılara, Siyonistlere teslim edilmesi demektir. Gençlerin elindeki teknolojiler nesli tehdit ediyor. Bunun düşmanı değiliz ama doğru kullanmasını bilmiyorlar. Gençlerimize sahip olmak zorundayız. Her birimiz mahallemizde birer çalışma yapmalıyız. Ne yapabilirimin derdinde olmamız lazım. Biz bütün okullarda, çalışan gençliğe ulaşabilmek için çalışıyoruz. Siz de bu konuda destek olmanız lazım. Mahallemizde köyümüzde besmele çekip başlamanın vakti geçti. Arkadan koşmanız gerekiyor. Ne yapayım diye sorabilirsiniz veya şeytan şöyle diyebilir; ‘Hazırlıklı olayım önce bir okuyayım’. Toplumumuzun ekseni çok kaydı. Bekleyecek vaktimiz yok. Sizin duruşunuz bile çocuğunuzu değiştirir onun yetişmesine vesile olur.”

4-3-yasir-unlu-.jpg

HERKES GÜCÜ YETTİĞİNCE ÇALIŞACAK

Daha sonra söz alan İlahiyatçı Yasir Ünlü de Ebu Eyyûb el-Ensarî’nin İstanbul’un fethine sefere çıkıldığında evlatlarının söylediklerini anlatarak, “Onlar Ebu Eyyûb el-Ensarî’ye sen bize ‘Peygamberimiz’in emanetisin. Sen kal, biz cihad ederiz’ dediklerinde o, ‘Kur’an’ın neresinde 95 yaşındaki adam cihad etmez yazıyor?’ diye sormuştur. Kur’an gücü yetenin gücü yettiği kadar bu dava için mücadele etmesini emrediyor. Allah yolunda Osman Gazi, Orhan Gazi’ye ölüm döşeğinde şöyle diyordu; ‘Oğlum bizim davamız kuru cihangirlik davası, toprak, mal mülk davası değil. Bizim davamız  ilâyı kelimetullahı dünyanın öbür ucuna kadar taşıma davasıdır. Davamız bu. Allah’ın dinini yeryüzüne yaymak. Suya taşı attığın zaman dalgalar ufaktan çok büyük hale gelir ya. Kendinden, eşinden çocuğundan, komşundan, arkadaşından, köyünden, vatanından tüm dünyaya kadar ilâyı kelimetullahı yaymak. Davamız budur. Bu bedende can olduğu sürece görev bitmiyor. Herkes gücünün yettiği miktarda koşacak. Herkes koşabildiği kadar koşacak, bundan sorumluyuz” şeklinde konuştu. Programda ayrıca sinevizyon gösterimi yapılarak ilahiler okundu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.