Dünyanın en pahalı akaryakıt fiyatları Türkiye'de!

Dünyanın en pahalı akaryakıt fiyatları Türkiye'de!

Türkiye’de zaten pahalı olan akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sürücüleri daha da zorluyor. Dünyanın en pahalı akaryakıt fiyatları için sürücüler ‘depo fullemek hayal oldu’ yorumunda bulunuyor.

Türkiye en pahalı akaryakıt fiyatları ile karşı karşıya. Cumhurbaşkanı Erdoğan her ne kadar Avrupa’nın en ucuz akaryakıt fiyatları bizim ülkemizde şeklinde açıklamalar yapsa da matematik hiç de öyle demiyor. EPGİS hemen hemen her gün akaryakıt fiyatları için indirim yönünde açıklamalarda bulunsa da Eşel Mobil Sistemi gereği yapılan indirimlerin akaryakıt fiyatları üzerine bir etkisi olmuyor.

Tarımsal faaliyetlerde bulunan çiftçiler için benzin fiyatları, mazot fiyatları maliyetler açısından oldukça önemli bir maliyet girdisi oluyor. Dünyanın en pahalı akaryakıt fiyatlarını kullanan ülkelerden olan Türkiye’de akaryakıt fiyatları sürücülerin tepkisini çekiyor.

PAHALI AKARYAKIT FİYATLARI SÜRÜCÜLERİ ZORLUYOR

İzmir’de akaryakıt fiyatları hakkında halka uzatılan mikrofona vatandaşlar tepkilerini, eleştirilerini, sitemlerini dile getirdi. Vatandaş, “Çiftçiye mazot pahalı, yatı olanlara ucuz. Onların vergisiz alıyorlar çiftçiden vergi alıyor. Nasıl olacak bu iş?” yorumunda bulunuyor.Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan ülkeler arasında belki de birinci sıradayız. Her birimizde araç olsa da, çiftçilerde araç olsa da deposunu doldurmak maalesef artık kolay değil ve tabiki vatandaşlar akaryakıtın çok pahalı olduğunu ve depoyu doldurmanın da hayal olduğunu düşünüyor.

VATANDAŞ AKARYAKIT FİYATLARI İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Vatandaşın akaryakıt fiyatları hakkındaki görüşleri şöyle:

“1 litre benzin olmuş 7-8 lira. Zaten her ay mazota, benzine 30 kuruş 20 kuruş zam geliyor. Tabiki de pahalı. Biz şu an dünyanın en pahalı benzini, en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz o da hammadde olmamasından dolayı.”

“Pahalı çünkü. Bu şartlarda çiftçi olsun gerek binek araç kullanan insanlar için olsun pahalı. Tabii gündem enflasyon. Enflasyon olunca ister istemez bu da en çok kullandığımız şeylere yansıyor. Bunların başında tekel ürünleri, petrol vs. Bu beklendik bir şey.”

“Akaryakıt alırken zorlanıyor musunuz? Kaç liralık mesela akaryakıt alıyorsunuz?” sorusuna ise vatandaşlar şu cevabı veriyor:

“Klişe bir laf var ben 10 liralık alırım ya da 50 liralık alıyorum deniyor. Benim LPG ve benzin türü aracım var benim. Dolayısıyla ikisine alıyorum. Fullemek baya bir hayal oldu. Ekonomik davranmaya çalışıyoruz.”
“Ben yeni ehliyet alacak bir insanım yani az çok baktığımda görüyorum. Benzinin litresi olmuş 7-8 lira, mazot olmuş 5 lira 6 lira. Birde bunlara her ay bir zam gelince ister istemez tabiki de pahalı kullanıyoruz. Kesinlikle zorlanırım. Sonuç olarak gün içerisinde bile şehir içinde bile gezdiğinizde bir depoyu doldurmak çok zor. Kime sorarsanız sorun. Kimse bir dolu depo doldurmuyordur. Kimi 30, 40, 50 liralık atıyor onu zaten gün içerisinde 2-3 gün idare ediyordur. Sürekli kullanan biri için de kesinlikle yetmez.”
“Oldukça pahalı. Hatta bildiğim kadarıyla Avrupa'nın en pahalı akaryakıtı kullanıyoruz. Sadece gerektiği kadar alıyoruz. Ondan sonrasında bir daha gerekene kadar kullanmıyoruz.”
“Çiftçinin kazanması için mazotun düşük olması lazım. Çiftçi kazanacak ki ülke kazanacak. Başka nasıl yaşayacak? Geçim çok zor. Allah kolaylık versin herkese.”
“Arabam yok hiç bilmiyorum ama pahalı gibi geliyor bana da. Akaryakıt zamlandı mı her şeye zam.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum