Dünyada Artan Terör, Nefret Ve Şiddet Hollanda'da Kınandı

Dünyada Artan Terör, Nefret Ve Şiddet Hollanda'da Kınandı

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde farklı sivil toplum kuruluşları dün gece dünya genelinde artan nefret, terör ve şiddeti kınama amaçlı sessiz yürüyüş düzenledi.Göstericilerin açıklama metnini takdim ettiği Belediye başkanı Ahmed Aboutaleb,...

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde farklı sivil toplum kuruluşları dün gece dünya genelinde artan nefret, terör ve şiddeti kınama amaçlı sessiz yürüyüş düzenledi.

Göstericilerin açıklama metnini takdim ettiği Belediye başkanı Ahmed Aboutaleb, "Rotterdam'da organize edilen sessiz eylem gerçekten son derece önemli." dedi.

Yürüyüşün organizatörlerinden Mesut Dişli, "Katılımcılara baktığımızda Rotterdam şehrinin bir kopyasını görüyoruz. Hemen bütün siyasi partilerin temsilcileri var. Toplumun her cenahından katılım var. Böyle bir yürüyüş yaparak dünyadaki terör, nefret ve şiddeti kınadığımızı ve bunun bizim birliğimizi bozmasına müsaade etmeyeceğimizi gösterdik." dedi.

Rotterdam Yahudi Liberal Temsilcisi Leo Herzbergen ise "Burada biz farklı ülke, din ve kültürden Rotterdam'da dost ve kardeşçe yaşadığımızı göstermiş olduk. Ayrımcı ve ırkçı insanlara biz Yahudi, Müslüman, Hıristiyan, Budist, Hümanist ve farklı dinden olan insanlar olarak bir olduğumuzu burada gösterdik.Barışın ne kadar önemli olduğunu Rotterdam'dan haykırdık." şeklinde konuştu.

Rijmond Alevi Kültür Merkezi'nden Şerafettin Yurdakul ise "Dünya konjomktöründe gelişen bazı olaylar var. Özellikle terörizm ve aşırı uçların getirdiği sorunlar var. Biz bunu protesto etmek için Rotterdam'daki 173 milleti temsil eden kurum ve din temsilcileri ile birlikte buna dur demek için bir arada olduk." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.