Dünya Sulama Forumu Mardin’de Toplanıyor

Dünya Sulama Forumu Mardin’de Toplanıyor

1. Dünya Sulama Forumu'na dünyanın çeşitli ülkelerinden katılacak yaklaşık 800 kişi, Mardin’de bir hafta boyunca dünyanın su kaynaklarını tartışacak.

1. Dünya Sulama Forumu'na dünyanın çeşitli ülkelerinden katılacak yaklaşık 800 kişi, Mardin’de bir hafta boyunca dünyanın su kaynaklarını tartışacak.

Türkiye, sulama alanında dev bir foruma ev sahipliği yapıyor. I. Dünya Sulama Forumu, dünyanın çeşitli bölgelerinden onlarca ülkeyi Mardin'de buluşturacak. 29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek forum, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun himayelerinde gerçekleşecek. Forumun ana teması 'Değişen Dünya’da Sulama ve Drenaj: Küresel Gıda Güvenliği Sorunları ve Fırsatları' olarak belirlendi.

Dünya’nın dört bir yanından politikacıların, uzmanların, araştırma enstitülerinin temsilcilerinin, sivil toplum örgütlerinin ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek forum, birçok büyük su projeleri geliştirerek sulama ve drenaj işlerinin uygulanmasında uzun ve zengin bir geçmişe sahip olan Türkiye’de gerçekleştirilecek olmasının foruma ayrı bir renk katacağı belirtildi.

Uluslararası Sulama ve Drenaj Komisyonu (ICID) ile birlikte gerçekleştirilecek olan forum süresince; tematik oturumlar, yuvarlak masa ve panel oturumları, uluslararası çalıştaylar, paydaşlar, hükümetler, sivil toplum örgütleri, özel sektör, uluslararası kuruluşlar ve birleşmiş milletler örgütünün alt birimleri tarafından organize edilecek özel oturumlar gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, 29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında 7 bin yıllık tarihi şehir olan Mardin'in, Dünya Sulama Forumu’na ev sahipliği yapacağını söyledi. Bir hafta boyunca devam edecek olan Su Forumu'na dünyanın değişik bölgelerinden yaklaşık 800 kişiyi Mardin’de ağırlayacaklarını belirten Ayanoğlu, 30 ayrı medeniyete ev sahipliği yapan ilin, artık uluslararası toplantılara ev sahipliği yaptığını söyledi.

Ayanoğlu, ”Dünyanın dört bir yanından politikacıların, uzmanların, araştırma enstitüleri temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek forumun ana teması 'Değişen Dünyada Sulama ve Drenaj: Küresel Gıda Güvenliği Sorunları ve Fırsatları' değerlendirilecek. Bu toplantı Mardin için bir şanstır. Bunu iyi değerlendirmek istiyoruz.” dedi.

Dünya Sulama Forumu, ev sahibi Sulama ve Drenaj Türk Milli Komitesi (TUCID) ile işbirliği ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Uluslararası Su Yönetimi Enstitüsü (IWMI), Evrensel Su Ortaklığı (GWP), Asya Kalkınma Bankası (ADB), Uluslararası Gıda Politikası Araştırma Enstitüsü (IFPRI), Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü-Uluslararası Hidroloji Enstitüsü (UNESCO-IHE), Arap Su Konseyi (AWC), Yarı Kurak Tropikal Bölgeleri İçin Uluslararası Ürün Araştırma Enstitüsü), Kurak Alanlarda Uluslararası Tarımsal Araştırma Merkezi (ICARDA) ve Dünya Bankası (WB) ortaklığında düzenleniyor.





CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.