Dünya sporunda 'söz sahibi' Türkler

Dünya sporunda 'söz sahibi' Türkler

Türk spor adamları Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyeliğinden UEFA Asbaşkanlığına, Avrupa Kulüpler Birliği'nden (ECA) uluslararası federasyon başkanlına kadar bir çor spor dalında görev yaparak dünya sporunda ''söz sahibi'' konumundalar.

 Türkiye, son yıllarda uluslararası organizasyonlara evsahipliği yaparak adından sıkça söz ettirirken, diğer taraftan da bir çok Türk spor adamı uluslararası federasyon ve birliklerde spora yön verenler arasında bulunuyor. Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) Başkanı da olan Prof. Dr. Uğur Erdener, bu görevinin yanında Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyeliğini de yürüterek dünya sporunun en üst düzeydeki yöneticileri arasında yer alıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun onursal başkanı olarak da kabul edilen UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarihinde en uzun süre yöneticilik yapan kişi unvanını taşıyor. Erzik 1990 yılından bu yana UEFA yönetiminde yer alıyor.

Öte yandan yaklaşık 10 gün önce Galatasaray A.Ş. Genel Müdürü Ebru Köksal, Avrupa Kulüpler Birliği'nin (ECA-European Club Association) yönetim kuruluna girdi. Köksal, Avrupa futbol kurullarına seçilen ilk kadın yönetici oldu. Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Behçet Homurlu da, Avrupa ve Akdeniz Yarışçılık Federasyonu başkan yardımcılığına seçildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.