Dünya Karate Şampiyonası Yarın Almanya'da Başlıyor

Dünya Karate Şampiyonası Yarın Almanya'da Başlıyor

22. Dünya Karate Şampiyonası yarın Almanya’nın Bremen kentinde başlayacak. 107 ülkeden 966 sporcunun mücadele edeceği şampiyonanın ilk gününde yedi Türk sporcu tatamiye çıkacak. Son dünya üçüncüsü Serap Özçelik, Bremen’de kariyerindeki...

22. Dünya Karate Şampiyonası yarın Almanya’nın Bremen kentinde başlayacak. 107 ülkeden 966 sporcunun mücadele edeceği şampiyonanın ilk gününde yedi Türk sporcu tatamiye çıkacak. Son dünya üçüncüsü Serap Özçelik, Bremen’de kariyerindeki tek eksik olan dünya şampiyonluğunu hedeflediğini söyledi.

Karatenin en prestijli organizasyonu sayılan ve iki yılda bir düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası yarın Almanya’nın Bremen kentinde başlayacak. 107 ülkeden 966 sporcunun katılacağı ve 9 Kasım Pazar günü sona erecek şampiyonanın ilk gününde yedi Türk karateci tatamiye çıkacak.

Sabah 9.00’da başlayacak ilk seansta ferdi kata dalında erkeklerde Mehmet Yakan ve bayanlarda Dilara Bozan elemelerde yarışacak. 12.00’de başlayacak kumite kategorisinde ise +84 kilonun son şampiyonu Enes Erkan unvanını korumak için mücadele edecek. Şampiyonanın ilk gününde akşam seansında erkekler 75 kiloda Serkan Yağcı, 84 kiloda Gökhan Gündüz, bayanlar 68 kiloda Merve Çoban ve +68 kiloda Meltem Hocaoğlu ilk maçlarına çıkacak.

Milli karateciler şampiyonadan önceki son günlerini dinlenerek geçirdi. Sporcular ve teknik heyet, şehrin en ünlü heykeli ‘Bremen Mızıkacıları’ önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Şehir turu sırasında bayan sporcularla karşılaşan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da fotoğraf karesine girdi.

Türk karatesinin son yıllarda yakaladığı ivmeyi Bremen’de de devam ettirmek istediklerini belirten Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "İki yıl önce Fransa’da genel klasmanda ikinci olmuştuk. Bu kez Almanya’da daha iyisini başarmak istiyoruz. Sporcularımız çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. İnşallah Türk milletinin yüzünü güldürecek sonuçlar alacağız." dedi

SERAP ÖZÇELİK ALTIN MADALYA PEŞİNDE

Türk karatesinin başarılı ismi Serap Özçelik, birçok şampiyonluk bulunduğu kariyerinde tek eksiğin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi. 2012’de bronz madalya kazanan milli sporcu, Almanya’da altın madalyayı hedefliyor.

Mayıs ayında Finlandiya’da yapılan Avrupa şampiyonasında ferdi ve takımda altın madalya kazanarak formda olduğunu gösteren Serap, yarın Almanya’da başlayacak dünya şampiyonasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Hedef her zaman zirveye oynamak oluyor. Şampiyonluk istiyorum ama o gün gününde olmak, nasibinde olması çok önemli. 2012’de bronz madalya kazandığım zaman belki üçüncü bile olamayabilirdim çünkü o derece kötü hissediyordum. Ama Allah bana madalyayı nasip etti." diye konuştu.

Federasyonun sunduğu imkânlar sayesinde iyi bir kamp dönemi geçirdiğini belirten milli sporcu, "Fiziksel ve zihinsel açıdan iyi hazırlandık. Ancak en önemli şey o gün gününde olman ve tabii madalyanın nasibinde olması. Çünkü ne kadar çalışırsan çalış, ne kadar antrenman yaparsan yap oraya çıktığında bir şey sergileyemiyorsan kesinlikle nasibinde yoktur." dedi.

2012 Paris’te dünya üçüncüsü olan Serap, "Çok iyi rakiplerle mücadele edeceğimi biliyorum. Hiçbirini küçümsemiyorum. Kafa olarak hazır çıkarsam, gözümde büyütmezsem rahatlıkla kazanabileceğime yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.