"Dünya Kamuoyu, Yönünü Doğu Türkistan’a Çevirmelidir"

"Dünya Kamuoyu, Yönünü Doğu Türkistan’a Çevirmelidir"

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Arif Molu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerine, “Türk Dünyası ve Doğu Türkistan” konulu konferans verdi. Erkinbeğ Uygurtürk, dünya kamuoyu yönünü...

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Arif Molu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerine, “Türk Dünyası ve Doğu Türkistan” konulu konferans verdi. Erkinbeğ Uygurtürk, dünya kamuoyu yönünü Doğu Türkistan’a çevirmesi gerektiğini söyledi.

Öğretmen ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği konferansta konuşan Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, 45 milyona yakın Müslüman Türk’ün yurdu olan Doğu Türkistan’da her geçen gün Çin zulmünün arttığını ifade ederek, “Artık dünya kamuoyu, yönünü Doğu Türkistan’a çevirmek zorundadır” dedi.

Slaytlar eşliğinde Doğu Türkistan’ın tarihinden ve günümüzdeki durumundan bahseden Başkan Uygurtürk, şunları söyledi; “Küresel bir güç olma iddiasında olan Çin’in yaptığı zulümlere artık sessiz kalınmaması gerekir. İnsan haklarından bahseden ülkeler, 1949 yılından beri işgal altındaki Doğu Türkistan’da yaşanan soykırım ve insanlık dramına dur demelidir. Türk Dünyası da tek yürek olarak hareket ederek, Türklerin anayurdu olan Orta Asya’daki Doğu Türkistan’a sahip çıkarak, Doğu Türkistan’ın Çin işgalinden kurtulması ve Gökbayrak’ın özgürce dalgalanması için çaba harcamalıdırlar.”

Arif Molu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Mustafa Taşdemir’de, Doğu Türkistan’da Çin askerleri tarafından katliamların sürdüğünü savunarak, “ Oradaki kardeşlerimiz sadece Müslüman ve Türk oldukları için öldürülüyor” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.