Dünya huzursuz

Dünya huzursuz

Bahreyn'de silah sesleri duyuruluyor. Libya'da cezaevlerinden mahkumların kaçtığı haberleri geliyor. Senegal'de bir kişi Devlet Başkanlığı Sarayı önünde kendini yaktı.

BAHREYN'DEKİ GÖSTERİLER

İNCİ MEYDANINDAN SİLAH SESLERİ GELDİ. CNN, KALABALIĞA ATEŞ AÇILDIĞINI DUYURDU

MANAMA (A.A) - Bahreyn'de yönetime karşı gösterilerin yapıldığı başkent Manama'daki İnci meydanından silah sesleri duyulduğu bildirildi.
Reuters İnci meydanı civarından silah sesleri geldiğini bildirirken, CNN televizyonu canlı yayında, İnci meydanına doğru giden kalabalığa ateş açıldığını, çok sayıda ambulansın görüldüğünü duyurdu. Ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda henüz kesin bilgi gelmedi.
Bunun yanı sıra gösterileri dağıtmak için güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gaz kullandığı da bildiriliyor.

**

LİBYA
BİNGAZİ'DE ÇOK SAYIDA MAHKUM CEZAEVİNDEN KAÇTI

TRABLUS (A.A) - Libya'nın ikinci büyük kenti Bingazi'de çok sayıda mahkumun cezaevinden kaçtığı bildirildi.
Yerel Kurina gazetesinin yazı işleri müdürü Ramazan Briki, El Kuyfiye cezaevinde isyan çıktığını, çok sayıda mahkumun kaçtığını belirtti.
Briki, mahkumların kentteki başsavcılık bürosunu, bir bankayı ve bir karakolu ateşe verdiğini söyledi. Öte yandan İnsan Hakları izleme Örgütü (HRW), polisin göstericilere müdahalesinde ölenlerin sayısının 8'i Bingazi'de olmak üzere 24 olduğunu açıkladı.

**

LİBYA
CEZAEVİNDEN KAÇMAYA ÇALIŞAN 3 MAHKUM ÖLDÜRÜLDÜ

TRABLUS (A.A) - Libya'da cezaevinden kaçmaya çalışan 3 mahkum öldürüldü.
Güvenlik kaynakları, başkent Trablus yakınındaki El Cedide cezaevinden kaçmaya çalışan 3 mahkumun güvenlik güçlerince öldürüldüğünü belirtti.
Bingazi kentinde de çok sayıda mahkumun El Kuyfiye cezaevinden kaçtığı bildirilmişti.

**

SENEGAL'DE BİR KİŞİ DEVLET BAŞKANLIĞI SARAYININ ÖNÜNDE KENDİNİ YAKTI

DAKAR (A.A) - Batı Afrika ülkelerinden Senegal'de bir adamın devlet başkanlığı sarayının önünde kendini yaktığı bildirildi.
Görgü tanıkları, adamın bir şişe tinerle devlet başkanlığı sarayına yaklaştıktan sonra yanıcı maddeyi üzerine dökerek kendisini ateşe verdiğini söyledi.
Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Senegal, Batı Afrika'daki demokratik ülkelerden biri olarak biliniyor, ancak son zamanlardaki elektrik kesintileri ve artan hayat pahalılığı halkın tepkisini çekiyor. Senegal'de Devlet Başkanı Abdullaye Wade'nin üçüncü kez devlet başkanı olmak için yaptığı girişimler de hoşnutsuzluğa neden oluyor.
 
**

YEMEN
EL CEZİRE: "GÜNEYDEKİ ÇATIŞMADA 3 KİŞİ ÖLDÜ". TAİZ KENTİNDE BOMBALI SALDIRIDA 2 KİŞİ ÖLDÜ

DUBAİ (A.A) - El Cezire televizyonu, Yemen'in güneyindeki Aden kentinde çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğünü duyurdu.
El Cezire, Aden'de hükümet karşıtı protestocuların açılan ateş sonucu öldüklerini belirterek, 27 kişinin de yaralandığını kaydetti.
Görgü tanıkları ise Reuters'e yaptıkları açıklamada, Aden'in Hor Maksar semtinde güvenlik güçleriyle göstericiler arasında şiddetli çatışmaların çıktığını, polisin havaya ateş açtığını söyledi.
Bu arada Taiz kentinde üzerlerine bomba atılan göstericilerden ikisi öldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.