Dünya Bankası, Türkmenistan’a Danışmanlık Yapacak

Dünya Bankası, Türkmenistan’a Danışmanlık Yapacak

Dünya Bankası, Türkmenistan’a ücretli danışmanlık hizmeti sağlayacak. Bununla ilgili, Dünya Bankası ile Türkmenistan arasındaki ilk anlaşma, geçtiğimiz günlerde Aşkabat’ta imzalandı.

Dünya Bankası, Türkmenistan’a ücretli danışmanlık hizmeti sağlayacak. Bununla ilgili, Dünya Bankası ile Türkmenistan arasındaki ilk anlaşma, geçtiğimiz günlerde Aşkabat’ta imzalandı.

Dünya Bankasının resmi internet sayfasında yer alan habere göre, Dünya Bankası ile Türkmenistan Maliye Bakanlığı arasında ücretli danışmanlık hizmeti yönünde bir anlaşma imzalandı. İmza töreninde, Türkmenistan Maliye Bakanlığı, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı, Merkezi Banka, Devlet İstatistik Kurumu, Devlet Sigorta Kurumu ve diğer kurum kuruluşlardan temsilciler katıldı.

Danışmanlık hizmetinin ücreti, Türkmenistan hükümeti tarafından karşılanacak. Banka, Türkmenistan bakanlıkları tarafından önerilen makroekonomik istatistikler, mali ve özel sektörün gelişimi ile ilgili alanlarda danışmanlık hizmeti sağlayacak. Dünya Bankası uzmanları, söz konusu anlaşma kapsamında Türkmenistan ile uluslararası tecrübelerini paylaşacak.

Dünya Bankası’nın Orta Asya Direktörü Saroj Kumar Jha, konuyla ilgili açıklamasında; “Ücretli danışmanlık hizmeti yönünde imzalanan ilk anlaşma, Türkmenistan ile Dünya Bankası arasındaki iki yıllık işbirliği programının bir parçasını oluşturacak. Türkmenistan Hükümeti, finans, bankacılık ve özel sektörde reform yapılmasında kararlı. Dünya Bankası da, bu alanlarda büyük bir tecrübeye sahip.” dedi.

Türkmenistan’da 2013 yılının ilk sekiz aylık dönemi için ekonomik büyüme oranı yüzde 9,8 olarak kaydedildi. Bu, Türkmenistan’ın dünya ekonomisine göre yaklaşık 3 kat daha hızlı büyüdüğünü ortaya koyuyor. Aynı dönemde Türkiye yüzde yüzde 4,4’lük bir büyüme kaydetti. Türkmenistan, büyüme oranlarını üst seviyelere çıkarmak için ekonomik reformları devam ettirmekte kararlılığını sürdürüyor.

Türkmenistan, 1992 yılında Dünya Bankası’na üye olmuştu. Bundan dört yıl sonra Dünya Bankası, Aşkabat’ta temsilciliğini açmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.