Düden Şelalesi Kokmaya Devam Ediyor

Düden Şelalesi Kokmaya Devam Ediyor

Antalya'da bulunan Düden Şelalesi’ndeki kötü koku ziyaretçilere zor anlar yaşatıyor. Önceki gün Yukarı Düden kısmında başlayan kokunun sebebi henüz ortaya çıkmadı. Kokuyla birlikte suyun da rengi de değişti. Antalya Büyükşehir Belediyesi...

Antalya'da bulunan Düden Şelalesi’ndeki kötü koku ziyaretçilere zor anlar yaşatıyor. Önceki gün Yukarı Düden kısmında başlayan kokunun sebebi henüz ortaya çıkmadı. Kokuyla birlikte suyun da rengi de değişti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Atık Su ve Su İdaresi (ASAT) yetkililerin kokunun sebebini öğrenmek için inceleme başlattığı öğrenildi.

Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Düden Şelalesi dün başlayan ağır koku nedeniyle ziyaretçilerine zor anlar yaşatıyor. Bölgede ticari faaliyet yürüten esnaf da kötü kokudan etkilendi. Ziyaretçiler ise en kısa sürede alandan ayrılmak için çaba gösteriyor. Koku özellikle suyun yüzeye çıktığı düdenlerin olduğu bölgelerde daha çok hissediliyor. Daha önce de şelaleye geldiklerini belirten bazı vatandaşlar, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade etti.

Düden Şelalesi Parkı işletmesinin yetkilileri ASAT’ın söz konusu kokuyla ilgi inceleme başlattığını söyledi. Şelaleye gelen suların 10 kilometreden daha uzun bir yoldan geldiğini belirten yetkililer, suya lağım veya kanalizasyon suyunun karışmış olma ihtimalinin olduğunu aktardı. ASAT’ın yaptığı incelemeler sonrasına sonucu kamuoyuyla paylaşacağı bilgisini aldıklarını kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.