Dp Genel Sekreteri Küçükay: Düşişleri Bakanıydı, Boşişleri Bakanı Oldu

Dp Genel Sekreteri Küçükay: Düşişleri Bakanıydı, Boşişleri Bakanı Oldu

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Etran Küçükay, MHP’lilerle bayramlaşma töreninde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na eleştirilen getirdi. Ülkede belirsizlikler olduğunu belirten Küçükay, "Çok büyük sıkıntılar baskılar var. Basına sansür...

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Etran Küçükay, MHP’lilerle bayramlaşma töreninde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na eleştirilen getirdi. Ülkede belirsizlikler olduğunu belirten Küçükay, "Çok büyük sıkıntılar baskılar var. Basına sansür var. Ülke bölünmüş durumda önce ikiye böldüler şimdi de bölüyorlar. Ülkede şu anda bir parlamentar bir rejim var mı yok mu o da tartışılır. Çünkü, dublör bir Başbakan var. Başbakanlık makamı askıda boşta şu anda. Biz, Sayın Dışiyleri Bakanı görevdeyken ona 'düşişleri bakanı' diyorduk, o tasavvurlarından dolayı şimdi de 'boşişleri bakanı' oldu. Kimin bu ülkeyi idare ettiği belli değil." diye konuştu.

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Etran Küçükay, DP Genel Başkan Yardımcısı Onur Başokur ve DP Kadın Kolları Başkanı Fikret Çakmak, MHP genel merkezine gelerek MHP'lilerle bayramlaştı. Heyeti, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel ve MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Hidayet Vahapoğlu karşıladı.

Bölgede yaşanan olaylardan dolayı bayramın buruk geçtiğini belirten Küçükay, “Genel seçimler için de hazırlıklara başladık. Anadolu ve partinin kurumsal işleri nedeniyle işimiz yoğun. Zaman daraldı 8-9 ay süremiz var bu süre içinde bir takım imkansızlıklarda var. özellikle hazine yardımı konusunda.” diye konuştu.

Dış politikada ve komşu ülkelerle ilgili sıkıntılar yaşandığını dile getiren Küçükay, “Bölünmenin eşiğinde olan bir ülke bütün bunlar Türkiye’deki herkes kadar bizi de müşahhas hale getiriyor. Biz 40 sene kadar ülkeyi idare ettik, bu kadar hizmetleri yaptık. Bir çakıl taşı bile vermedik. Bu hareketler o zaman da vardı, Osmanlı'dan beri ayrılıkçı terör unsurları o zaman da vardı. Ama maalesef 12-13 yıldır ülkeyi idare eden bir hareket bir parti var. bizim penceremizden bakmıyorlar, çok farklı saiklerle hareket ediyorlar. İş kontrolden çıktı gibi. Bilinçli bir şey yok. Nereye gidildiği bilinmiyor, 'bindik bir alemete, gidiyoruz alamete' gibi... bu büyük milletin burnunu kanatacak, ona sıkıntı verecek anaları ağlatacak hani hep o argümanı kullanıyorlar, 'Analar ağlamasın' argümanın kullanıyorlardı, bu memleket için canımız da feda, anamız da ağlar ama birileri memnun olacak diye memleketin insanlarını şehit ettirecek, analarını ağlatacak hiçbir şeye biz DP olarak cevaz vermiyoruz."Şeklinde konuştu.

Ülkede belirsizlikler olduğunu hatırlatan Küçükay, “Çok büyük sıkıntılar baskılar var. Basına sansür var. Ülke bölünmüş durumda önce ikiye böldüler şimdi de bölüyorlar. Ülkede şu anda bir parlamentar bir rejim var mı yok mu o da tartışılır. Çünkü, dublör bir Başbakan var. Başbakanlık makamı askıda boşta şu anda. Biz, Sayın Dışiyleri Bakanı görevdeyken ona 'düşişleri bakanı' diyorduk, o tasavvurlarından dolayı şimdi de 'boşişleri bakanı' oldu. Kimin bu ülkeyi idare ettiği belli değil. Cumhurbaşkanı mı idare ediyor, anayasal sorumlulukları var kendi deyimiyle anayasal alt yapısı olmayan başkanlık mı yapıyor, belli değil; yoksa başbakanlık mı yapıyor?" açıklamasında bulundu.

"Parlemento Başkanı'nın çıkıp, 'yolsuzluk yapmamalıyız, ülkenin büyümeseni istiyorsak' şeklinde açıklaması olduğunu ifade eden Küçükay, “Ben gerçekten güldüm ona . Yapmayın kardeşim kasa elinizde.Hazineyi tam takır eden sizsiniz bizim ki kabahatimiz var. Çalan da çırpan da belli. Para da orda kasa da orada anahtar da orada. Sonunda anlamışlar mevzuyu ama sorumlu tespit edilmiyor" değerlendirmesni yaptı.

17-25 Aralık operasyonlarının önemli olduğunu ve Türkiye’de bir dönüm noktası olduğunu belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, “Bazı şeylerin ortaya çıkması açısından hükümet kendisi de 17-25 Aralık operasyonlarından fevkalade rahatsız. Ortaya çıkan tapelerden olayların nasıl yorumlanacağı kamuoyuna açıklanmalı. Ekonomik sıkıntılar da bulunuyor. Vatandaşın üstüne binen yükün arttığını, doların yükseldiğini" söyledi. Ayhan, "Hükümet, kafa karışıklığı içinde. Beyanlarda çelişki var. Hükümette ekonomide iki ayrı kesim var, bir tanesi çok farklı konuşuyor, diğeri frene basıyorlar." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.