Dostumuzu unutmayız

Dostumuzu unutmayız

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tacikistan Kültür Bakanlığı işbirliği ile Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesinde düzenlenen kurslara katılan uzmanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi

Tacikistan’ın değişik kütüphane ve müzelerinden gelen uzmanlar adına konuşan Salohiddin Razokov, Konya’da böylesine anlamlı bir eğitime katılmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Razokov, “Tacikistan halkı olarak Türkiye’ye ayrı bir sevgimiz var. Atalarımızın söylediği güzel bir deyim vardır; ‘Dostsuz kalmak çok zor. Onun için dostlarını kaybetme. Hele Türk dili konuşan dostlarını hiç kaybetme.’ Bizlerde Konya’da kaldığımız süre içerisinde bu ifadelerin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bizlere sıcak ilgi gösteren, candan kucaklayan ve bizleri hiç bir şekilde yalnız bırakmayan tüm Konya halkına ve burada bu eğitimi almamıza vesile olan İl Kültür Müdürlüğü ve Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi’nde görevli tüm ekibe şükranlarımızı sunarım. Umarım bundan sonra da Türkiye ve Tacikistan arasında kültürel ve sosyal her türlü ilişkilerimiz daha sıcak ve artarak devam edecek” dedi.
İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan, Tacikistan ile böylesine anlamlı bir işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “İki ülke arasında kültürel anlamda büyük benzerlik var. Bu kültürel işbirliği daha da perçinleyecek olan yazma eserler kursunun verimli geçmesi bizleri daha çok mutlu etti. Bundan sonra daha değişik faaliyetlerde bulunmayı arzu ediyoruz. Bu kursa katılan tüm uzmanlara başarılar diler tüm Tacikistan halkına selam ve sevgilerimizi iletirim” dedi.
Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi’nde, cilt ve restorasyon, sayısallaştırma, kitap tespit ve kataloglama konularında eğitimlerini tamamlayan Tacikistanlı uzmanların plaket törenine Kültür Bakanlığı Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Bülent Araslı, Dış İlişkiler Başkanlığı Uzmanı Mualla Bahar, İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan, Kütüphane Müdürü Bekir Şahin ile çok sayıda davetli katıldı. Konuşmaların ardından kursa katılan Fazliddin Uzmanov, Çarmesak Çarsemakov, Bahrom Mirsaidov, Nematullo Alimatov, Salohiddin Razokov, İnobat Pulotova, Nargis Yusufovna Valiyeva ve Tocinisso Kurbonaliyevna’ya sertifika ve plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. Plaket törenin ardından Tacikistanlı heyet Müze Müdürü Bekir Şahin’e Tacikistan’ın geleneksel kıyafetlerini giydirdi.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.