‘Dost Eli’ni uzatıyor

‘Dost Eli’ni uzatıyor

Şimdiye kadar yaptığı hayır hizmetleri ile milyonların gönlünü kazanan Dost Eli Derneği şimdi de hastanede yakını olan ancak kalacak yeri olmayan dar gelirlilere yardım elini uzatıyor

Dost Eli başta Konya, sonra Türkiye ve daha sonra dünyanın çeşitli ülkelerindeki tüm dar gelirlilerin imdadına yetişerek şimdiye kadar milyonlarca mağdurun yüzünü güldürdü. İhtiyaç sahibi olan tüm insanlara fark gözetmeden yardım elini uzatan Dost Eli Derneği son olarak Numune Hastanesi karşısında açtıkları yeni binalarında Türkiye’de ilk olan bir hizmete imza attı. Toplam 6 kattan oluşan ve son derece modern ve konforlu bir binayı dar gelirlilerin hizmetine sunduklarını ifade eden Dost Eli Derneği Müdürlerinden Namık Güler, Dost Eli’nin çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada hiçbir kimseyi ayırt etmeden eşit hizmet vermenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Güler, “Dost Eli Derneği mazlum, mağdur, çilekeş, yetim ve öksüzlerin elini tutmaya devam ediyor. Konya’dan Dünyaya uzanan Dost Eli mazlum ve mağdurların dost eli olmaya gayret ediyoruz. Dost Eli olarak şimdide hastanede yakınları olan ancak kalacak yeri ve imkanı olmadığı için sağlık kurumlarının bahçelerinde yatmak zorunda kalan hasta yakınlarını sevindirecek bir adım attık. Numune Hastanesi karşısında yapımını tamamladığımız otel konforunda 40 yataklı bir misafirhaneyi ilçelerden ve çevre illerden gelen ihtiyaç sahibi hasta yakınlarının faydalanması için hizmete açtık” dedi.Güler, bu uygulamanın birçok vatandaşın yüzünü güldüreceğini ifade ederek, “Çevre il, ilçe, belde ve köylerden her gün binlerce hasta, kamu ve özel hastanelerde tedavi olmak için Konya’ya geliyor. Bu hastaların yakınları çoğu zaman maddi durumları iyi olmadığı için hastane bahçelerinde yatmak zorunda kalıyordu. Yazın bir sıkıntı yaşamayan hasta yakınları kışın ne yazık ki büyük sıkıntı içinde kalıyorlardı. Hasta yakınlarının, yaşadığı zorluğu gören Dost Eli Derneği, 40 kişiyi ağırlayabilecek bir misafirhane yaptırarak bu durumda olan vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yedi odalı misafirhanede dinlenme salonu, banyo, yemekhane, telefon, internet ve televizyon gibi birçok olanakları dar gelirli hasta yakınlarımızın kullanımına sunduk” diye konuştu.
Vatandaşları hastane bahçelerindeki banklarda yatma çilesinden kurtaracak bir misafirhane yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını da dile getiren Güler, “Ramazan ayı ile birlikte başlayan hizmetimiz sayesinde hiçbir hasta yakını yazın hastane bahçesinde kışın ise bankamatik gibi kulübelerde yatmak zorunda kalmayacak. Misafirhanenin Numune Hastanesi’ne yakın olması da hasta yakınlarına büyük avantaj sağlıyor” diyerek hasta yakınlarının bu hizmetten faydalanmalarını istedi.
Numune Hastanesi karşısındaki yeni binamızda hasta yakınlarına verdiğimiz misafirhane hizmetinin yanı sıra Gıda Bankamız aracılığı ile de hizmet veriyoruz. Dost Eli Derneği olarak tüm bu ihtiyaçları giderecek dost elleri bu ramazanda  da yanımızda görmeyi arzu ediyoruz. Dost Eli’ne Ramazan ayı içerisinde de destek olacak hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.
Misafirhanenin özellikleri ve kullanım şartları hakkında bilgi veren Namık Güler, “Kamu ve özel sektöre ait hastanelere her gün binlerce hasta, çevre illerden, ilçelerden, belde ve köylerden Konya’mıza tedavi olmak için gelmektedirler. Bu hastaların refakatçilerinin imkânları olanlar bir otele gidip istirahat edebiliyor. Ancak yeşil kartlı veya imkânı olmayanlar hastane yakınlarında banklarda uyuklamakta, soğuk kış günlerinde bankamatiklerde sabahlamaktadır. Bu durumu gören Derneğimiz Konya’da ilk defa “ hasta yakınları misafirhanesi” projesi oluşturup, hemşerilerimizin katkılarıyla gerçekleştirdik. 7 oda ve 40 yataklı olan misafirhanemizde kalma süresi en fazla 7 gündür. Akşam 18.30 Sabah 08.00 saatleri arasında hizmet verecek. Burada kalabilmek için hastanın yattığı hastaneden alınan belge kimlik ve Yeşil kart belgesi yeterli olacak. Yatak, duş imkanı ve şimdilik sadece akşam yemeği veriyoruz” dedi.
 
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.