Dost Eli yoksulları yine unutmadı

Dost Eli yoksulları yine unutmadı

Dost Eli Derneği onlarca gönüllüsüyle birlikte Kurban Bayramında yurt içinde ve yurt dışında hayırseverlerden gelen kurban bağışlarını evine et girmemiş yoksul ailelere ulaştırdı.

Dokuz yıldır her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da Dost Eli Derneği, yurt dışında Liberya, Moğolistan ve Gürcistan’da yüzlerce yoksul aileye kurban eti dağıttı. 

Yurtdışında bayramda birçok etkinlik yaptıklarını anlatan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, “Liberya'da yetim ve öksüz 320 öğrenciden oluşan bir okulda 142 hisselik kurban kesilmesinin yanında öğrencilerin diğer ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalar yapıldı. Yine Liberya'da bulunan özürlüler derneğine de Dost Eli Derneği tarafından nakit para yardımında bulunuldu. Moğolistan'da da birçok aileye gıda yardımı yapılmakla beraber dost eli derneği tarafından inşaatı sürdürülen camiinin de açılışı yapıldı.  Moğolistan’da 246 hisselik kurban kesimi ve et dağıtımı da yapıldı. Gürcistan 'da da yetim evlerinde kurbanlar kesilerek, Liberya’da olduğu gibi yetimlerin diğer ihtiyaçlarını giderme noktasında da birtakım çalışmalar yapıldı. Dernek tarafından Gürcistan'da toplam 189 hisselik kurban kesimi ve et dağıtımı yapıldı” dedi. Dost Eli Derneği’nin Konya da yapmış olduğu çalışmalarda ise 311 hisselik kurban kesimi ve et dağıtımı gerçekleştirildiğini belirten Seçer, bu bayramda da kimsesizlerin kimi olmak için yoğun bir çalışma yaptıklarını söyledi. “Kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine büyük bir hassasiyetle ulaştırılmıştır” diyen Seçer, “Dost Eli Derneği’ne kurban bağışı yapan hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyorum. Halkın bu konudaki duyarlılığını bir kez daha gördük” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.