Dortmund ‘ruhr’unu Kaybetti!

Dortmund ‘ruhr’unu Kaybetti!

Bundesliga’da özellikle Jürgen Klopp’un takımın başına gelmesiyle son yıllarda büyük başarılar yakalayan Borussia Dortmund’da bu sezon işler kötü gidiyor. Ruhr derbisinde Schalke’ye 2-1 yenilen Dortmund, son üç maçında sekiz puan...

Bundesliga’da özellikle Jürgen Klopp’un takımın başına gelmesiyle son yıllarda büyük başarılar yakalayan Borussia Dortmund’da bu sezon işler kötü gidiyor. Ruhr derbisinde Schalke’ye 2-1 yenilen Dortmund, son üç maçında sekiz puan kaybetti. Sarı-siyahlılar altıncı haftası oynanan ligde şimdiden zirvenin yedi puan gerisine düştü.

Almanya Birinci Ligi Bundesliga’nın en önemli derbileri arasında gösterilen Ruhr derbisinde Schalke 04, ezeli rakibi Borussia Dortmund’u ağırladı. Nefesleri kesen maçta rakibini 2-1 yenen Schalke üst üste ikinci galibiyetini alarak çıkışını sürdürdü. Dortmund ise son üç maçında sekiz puan kaybetti. Sarı-Siyahlılar altıncı haftası oynanan ligde şimdiden zirvenin yedi puan gerisine düştü.

Bu sezona oldukça sıkıntılı başlayan iki takımdan Dortmund son haftalarda sakatlıkların da etkisiyle yaşadığı büyük düşüş Schalke karşısında da devam etti. Schalke ise Chelsea maçından sonra toparlandı ve çıkışını bu maçta da sürdürdü. Konuk takımda Blaszczykowski, İlkay Gündogan, Kehl, Kirch, Mkhitaryan, Reus ve Nuri Şahin sakatlıkları nedeniyle forma giyemezken, Schalke'de ise cezalı Draxler'in dışında sakat olan Giefer, Felipe Santana, Höwedes, Kolasinac, Goretzka ve Farfan görev alamadı.Veltins Arena’da 61 bin futbol severin izlediği karşılaşmada goller ilk yarıda atıldı. Mavi-Beyazlıların galibiyet gollerini JoelMatip ve MaximChoupo-Moting atarken, Dortmund’un tek sayısını Pierre-EmerickAubameyang kaydetti.

Son iki sezonun şampiyonu yıldızlar topluluğu Bayern Münih, lige ağırlığını koymaya başladı. Hafta içi oynanan maçta lider Paderborn’u farklı yenerek zirveyi ele geçiren Bavyera ekibi ligin yeni ekibi FC Köln’e konuk oldu. Zayıf rakibi karşısında fazla zorlanmayan Bayern sahadan 2-0 üstün ayrılarak liderliğini devam ettirdi. Bu sezon formuyla dikkat çeken MarioGötze takımının ilk golünü atarken, yıldız oyuncu gol sayısını 4’e çıkardı. İkinci gol ise Daniel Harfar'ın kendi kalesine atmasıyla geldi.

İsviçreli çalıştırıcı LucienFarve yönetiminde son yıllarda iyi işler yapan BorussiaMönchengladbach, bu sezon da zirveyi zorlayacak gibi gözüküyor. Siyah-Beyazlılar,özellikle ligin ilk dört haftasında aldığı başarılı skorlarla dikkat çeken Paderborn’un konuğu oldu. Rakibini 2-1 yenen B.M’gladbach puanını 12’ye çıkarıp ikinci sıraya yerleşti. Paderborn ise üst üste ikinci yenilgisini alarak zirveden uzaklaştı. Ev sahibi ekipte Süleyman Koç bu maçta doksan dakika forma giydi.

Bundesliga'da haftaya ikinci sırada giren Bayer Leverkusen, Freiburg'un konuğu oldu. Karşılaşma başladığı gibi 0-0’lık skorla tamamlanınca puanlar paylaşıldı. Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğluilk 11'de başlayıp 68’inci dakikada yerini Ömer Toprak’a bıraktığı maçta sarı kart gördü. Leverkusen’denSpahic ve Freiburg’dan Krmas kırmızı kartla oyun dışı kalan oyuncular oldu.

STUTTGART GALİBİYETLE TANIŞTI

2007’de şampiyon yaptığı takımın başına tekrar getirdiği ArminVeh’le yeni bir sayfa açmak isteyen Stuttgart, kötü başladığı sezonda galibiyeti ancak altınca haftada ulaşabildi. Kırmızı-Beyazlılar Türk antrenör Tayfun Korkut’un takımı Hannover’i tek golle devirerek ilk kez galibiyet sevinci yaşadı. Mücadelenin tek sayısını Schwaab kaydetti. Bu maçta 72 dakika sahada kalan Ceyhun Gülselam sarı kart gördü.

Wolfsburg, ligde zor günler geçiren ve henüz galibiyeti olmayan Werder Bremen’i 2-1’le geçerek rakibini eli boş gönderdi. Wolfsburg ikinci galibiyetini alırken Mızıkacılar 2 puanda kaldı. Diğer bir maçta ise iki yenilgisiz ekip Mainz ile Hoffenheim mücadelesi golsüz berabere tamamlandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.