Dolar yükselişte

Dolar yükselişte

Dün 2.91 TL seviyelerinde güne başlayan dolar kuru bugün 2.94 TL seviyelerinde başladı.

Dolar kuru Türkiye'de yaşanan Türkiye'de yaşanan siyasi değişim ve tüm dünyada üzerinde olan satış baskısı ile dolar kuru diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına neden oldu. Dolar kurunun bu denli yükselişi altın fiyatlarının düşmesine neden oldu. Dün güne 2.91 TL seviyelerinde başlayan dolar kuru bügün ise 2.94 TL seviyelerinde güne başladı. 10 Mayıs 2016 saat 9.25 itibariyle ise dolar kuru 2.94.17 TL seviyesinden işlem görmektedir.

Bankacılar önümüzdeki dönemde siyasi gelişmelerin nasıl seyredeceği, ekonomi yönetimi ve politikalarının nasıl şekilleneceği netleşene kadar TL'de gelişmekte olan ülke para birimlerinin de üzerindeki satış baskısının sürebileceğini belirtiyor.

TEB Stratejisti Erkin Işık, bu sabahki notunda global risk algısının Çin büyümesine yönelik endişeler, geçen hafta beklentilerin altında gelen ABD tarımdışı istihdam verisi ardından baskı altında kaldığını söyleyerek, "TL geçen hafta artan politik tansiyon nedeniyle 16 gelişmekte olan ülke para biriminin oluşturduğu sepet karşısında yüzde 3 zayıf seyrederken, dün benzer para birimlerine paralel bir seyir görüldü" dedi.

Dolar kuru güne nasıl başladı? 
İstanbul serbest piyasada dolar kuru 2,9440, euro 3,3530 liradan güne başladı. 

Kapalıçarşı'da 2,9420 liradan alınan dolar kuru 2,9440 liradan satılıyor. 3,3510 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 3,3530 lira olarak belirlendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.