Dolar yükseldiği için asgari ücrete zam beklentisi değişti

Dolar yükseldiği için asgari ücrete zam beklentisi değişti

Türkiye'de doların yükselişe geçmesiyle a'dan z'ye her şeye zam gelecek. Asgari ücrete yapılacak zamda da beklenti yükseldi.

Asgari ücrete temmuz alında bir zam daha yapılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bir an önce toplantıya çağrılması bekleniyor.

İşçi tarafı, yeni kabine oluşumunun ardından iktidardan komisyonu toplantıya çağırmasını beklemekte ve bu doğrultuda hazırlıklarını yapmaktadır. Belirlenecek rakam konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in seçim öncesi birkaç kez vurguladığı 500 dolar önemli bir belirleyici olacak. Mevcut kur üzerinden hesaplandığında asgari ücret, 11.500 TL'ye denk geliyor.

Komisyon toplantılarının sonunda dolar kurunun hangi seviyede olacağı belirsiz. Dolar yükseldiği için asgari ücrete zam oranında beklenti de yükseldi.

İşçi tarafını temsil eden Türk-İş, masaya son aya ait açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasıyla oturuyor. Ancak işçi kesiminin çoğunluğu, asgari ücretin belirlenmesinde asıl kıstasın bekâr bir çalışanın aylık "yaşama maliyeti" olması gerektiğini savunuyor.

Son araştırmada Türk-İş, bu rakamı 13.440 TL olarak hesaplamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.