Dolandırıcılar Mesaiyi Artırdı, Dolandırıldığını Anlayanlar Polise Başvurdu

Dolandırıcılar Mesaiyi Artırdı, Dolandırıldığını Anlayanlar Polise Başvurdu

Bursa'da, sadece bir günde dolandırıldığını söyleyen 4 kişi emniyet birimlerine müracaat etti. İnegöl'de otobüste tanıştığı bir kişi tarafından 'hastaneden rapor alabilirim' diyen kimliği belirsiz kişi tarafından 600 lira dolandırılan...

Bursa'da, sadece bir günde dolandırıldığını söyleyen 4 kişi emniyet birimlerine müracaat etti. İnegöl'de otobüste tanıştığı bir kişi tarafından 'hastaneden rapor alabilirim' diyen kimliği belirsiz kişi tarafından 600 lira dolandırılan vatandaş da polise müracaat etti.

İznik'te ikamet eden H.B.'nin cep telefonunu arayan kimliği belirsiz kişiler, kendilerini polis olarak tanıttı. Hesabının terör örgütünün ele geçirdiğini söyleyen sahte polisler H.B.'ye 'Hemen para yatırmalısın, ne kadar paran varsa yatır ki işlemleri yapalım' dedi. Bunun üzerine paniğe kapılan H.B., verilen hesaba bin 500 lira yatıran H.B., bir süre sonra dolandırıldığını anlayınca polise müracaat etti.

Beşevler Şehit İsmail Özbek Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden A.S. de cep telefonunu arayarak Cumhuriyet Savcısı olduğunu söyleyen kimliği belirsiz kişi tarafından dolandırıldığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Aynı polis merkezine müracaat eden Ş.T. de telefondan arayarak, "Bankanın bireysel sağlık hizmetleri bölümünden arıyorum. Her ay kredi kartınızdan 98 lira para kesiliyor, sağlık hizmetlerini kullanmadığınız için iptalini gerçekleştireceğiz. Kredi kartının üzerindeki numaraları okuyabilir misin?' dedi. Kredi kartındaki numarayı telefondaki kişiye ileten Ş.T. bankadan gelen şifreyi de şüpheliye okudu. Bir süre sonra telefonla Ş.T.'yi arayan kişi, 'İptal işleminiz gerçekleşmiştir' diye mesaj geldi. Görüşmeden 7 dakika sonra ise Ş.T., cep telefonuna banka tarafından gönderilen mesajda hesabından yurtdışından 423 dolar kesildiğini öğrenince polis merkezinin yolunu tuttu.

Öte yandan İnegöl Kemalpaşa Mahallesi'nde ikamet eden Ş.A. da otobüste tanıştığı kimliği belirsiz kişinen 'Hastaneden rapor alabilirim' sözüne inanınca 600 liradan oldu. İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat eden Ş.A., dolandırıldığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.