Doğumu dünyayı aydınlattı

Doğumu dünyayı aydınlattı

Mevlit Kandili dolayısıyla Konya'nın birçok Camisi'nde programlar düzenlendi. Eller semaya kaldırıldı, dualar edildi. Kur'an-ı Kerimler okundu. Salat-ı Şerifeler çekildi. Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu. Program sonrası Camilerde vatandaşlara süt ve tat

AGD ve DİNBİRDER'in ortaklaşa düzenlediği Mevlit Kandili programı,  İplikçi Cami'de gerçekleştirildi. Programda Viyana'dan gelen İlahiyatçı Muhammed Turhan hoca , Hz. Muhammed'in(S.A.S) yaşantısı, ahlakı ve Müslümanların bugün hangi konumda, nasıl algılandıklarına dair açıklamalarda bulundu. Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın(S.A.S) anlatılmasının kolay olmadığını, Allah(cc) tarafından çok büyük ve ulvi bir şekilde yaratıldığını belirten Turhan, “Allah,(cc) efendimize kendine ait olan iki sıfatı; Rauf ve Rahim sıfatını verdi. Allah tarafından efendimiz Muhammed Mustafa'nın(S.A.S) şanı yükseltildi. Efendimiz sıradan bir peygamber değildir. Allah, cümlemize onu hakkıyla anlamayı, ahlakını ve yaşantısını hayatımıza uygulamayı nasip etsin” dedi.

ÜMMET OLMAK KOLAY DEĞİL

Dil ile ümmet olunmadığını da ifade eden Turhan, “Efendimize söz vereceğiz. Biz seni seviyoruz diyeceğiz. Onun sevmediği her ne varsa onu bırakacağız. Bırakın, terkedin dediği her ne varsa ateşten kaçar gibi kaçacağız. Efendimiz, sürekli önümüzdeymiş, içimizdeymiş gibi yaşamalıyız. Hadis ve sözlerinde olan bütün güzellikleri, alıp hayatımızın içine koymalıyız. Ümmet olmak kolay değil. Efendimizi rüyalarımızda görmek istiyoruz. Onun uğruna can vermek istiyoruz. Ama bunların büyük çoğunluğunu Efendimiz Hz. Muhammed'i(S.A.S) tanımadan yapmamız zor. Peygamberimizi mutlaka tanımalıyız. Tanımadan yolunda olunmaz” cümlelerini kullandı.

HZ. MUHAMMED YOKSULUYUZ

Efendimizi yeterince tanımadığımıza da değinen Turhan konuşmalarını şöyle sonlandırdı: “Efendimizin nerede doğduğunu bile bilmiyoruz. 50 yaşında olan kardeşimiz de bunu bilmiyor, genç olan kardeşimizde. O'na dair elimizde avucumuzda ve gönlümüzde bir şey yok. Bu bizlere yakışmayan görüntü. Bir lider örnek alınmaya çalışılacak ve tanınmayacak. Böyle bir durum söz konusu olamaz. Şimdi toplumda rol olarak alınanlar ünlüler oldu. Modeller farklı oldu. 90 dakikalım bir maçta tribünleri tıklım tıklım dolduranlar bugün Camilerde yok. Yılbaşı için hazırlıklar aylar öncesinden başlıyor. Bizim gazetelerimizde kutlu doğum haftası ile ilgili haberleri bile çok önemsiz gösterip, gazetenin en alt tarafına küçük şekilde giriyorlar. Biz böyle mi olmalıydık. Dünya Müslümanlıktan soğudu. Müslümanların şuan ki hayatı Kur'an ve sünnet hayatı değil. Bizlerde gurur var, kibir var. Aramızda protokol uyguluyoruz. Efendimiz insana değer verirdi. Onun ümmeti 21. asırda nasıl karşılanıyor bu soru sorulmalıdır. Afganistan, Suriye, Irak, kısacası mazlum coğrafyalarda yaşayan insanlar, Avrupa kapılarında bizi üzen tablolar ile karşılanıyorlar. Ancak bizim değerlerimizi kabul ederseniz size kucak açarız diyorlar. Dayanılacak gibi değil.” Kandil programı, süt ve tatlı ikramı ile sona erdi. Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de Mevlit Kandili dolayısıyla vatandaşlara süt dağıttı. Hacıveyszade Camisi'nde, Mevlit Kandili dolayısıyla düzenlenen etkinlikte,  Hz. Muhammed'in doğum yıl dönümünün kutlandığı gecenin önemi anlatıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve seslendirilen ilahilerle program devam etti. Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Kandil tebriği anlamındaki ikramı paylaşmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.