Doğu Türkistan’da soykırım yaşanıyor

Doğu Türkistan’da soykırım yaşanıyor

Alperen Ocakları İl Başkanı Remzi Babadostu ve Mazlumder Konya Şubesi Başkanı Mustafa Akmeşe, Doğu Türkistanda yaşanan olaylara değinerek, Çinin bilinçli bir şekilde soykırım yaptığını belirterek bu soykırıma insanlığın sessiz kalmaması gerektiğini vurgul

SOYKIRIM YAPILMAKTADIR

Alperen Ocakları İl Başkanı Remzi Babadostu, 5 Temmuz 2009 tarihinde yaşanan olaylara değinerek, “26 Haziran 2009 tarihinde Çin’deki bir oyuncak firmasında çıkan olayda 12 Uygur Türk’ünün katledilmiştir. Bu olayı protesto etmek için Doğu Türkistan’ın başkenti Urüma’da 5 Temmuz Pazar günü Halk Meydanı’nda toplanan Uygur Türklerine Çin’in kanlı elleri bir daha devreye girdi ve yüzlerce Uygur Türk’ünü şehit etti” dedi.
Doğu Türkistan’da yaşanan olayların tüm Türk İslam Âleminin yüreğini yaktığına işaret eden Babadostu, “Tarih boyunca Türkleri asimile etmeye çalışan Çinliler bu faaliyetlerini komünist rejimle beraber sistematik bir şekilde yürütmektedir. 2 gündür Çin’de yaşanan olaylar bunun bir göstergesidir. Dış dünya ile bağlantısı kesilmiş Doğu Türkistan’da yüzlerce insan katledilmiş ve hâlâ da katledilerek bir soykırım yaşanmaktadır” diye konuştu.
Babadostu, Devlet Bahçeli’nin Başbakan Yardımcılığı döneminde Doğu Türkistan’a yaptığı ziyaretinden sonra Kaşgar’da binlerce tarihi kitabın yakılmış ve üniversitelerde Uygurca yasaklandığını dile getirerek, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çin ve Urüma ziyaretinden sonra bu olayların patlak vermesi tesadüfü değildir. Türkiye Cumhuriyeti buna seyirci kalmamalı oradaki kardeşlerimiz için gereken yapılmalıdır. Gerekirse Alperen Türk Gençliği olarak Kürşad’ın 40 yiğidi olur gerekeni biz yaparız” dedi.
ZULME SESSİZ KALINMAMALI
Mazlumder Konya Şubesi Başkanı Mustafa Akmeşe de, Çin’in yıllardır işgal altında tuttuğu, akıl almaz zulümlere imza attığı Doğu Türkistan’da yeni bir katliam gerçekleştirdiğine değinerek, “Çin suçlu, masum ayrımı yapmadan, yargılamaya gerek duymadan insanların üzerine ateş yağdırmış ve yaklaşık 500 kişinin ölümüne bin kişinin yaralanmasına sebep olmuştur. Yüzlerce araç ve evi yakmıştır. Bununla da yetinmeyerek yüzlerce Uygur türkünü tutuklamıştır” dedi. Tarih zulümlerin zalimleri ayakta tutmaya yetmediğinin örnekleriyle dolu olduğunu gösterdiğini anlatan Akmeşe, “Yapmış olduğu bu zulümlerle Çin istediği sonucu alamayacaktır. Bu baskılar yıllardır baskı altında tuttuğu Uygur Türklerini yok etmeye yetmeyecektir” diye konuştu. Akmeşe, zulmün kimden gelirse gelsin karşı çıkılmasını ve mazlumun yanında yer almak gerektiğini belirterek sözlerine şöyle tamamladı: “Zulme karşı çıkmak bir erdemdir. Tüm insanlığı bu zulme karşı çıkmaya çağırıyorum. Aksi halde tarih zulümlere sessiz kalanları unutmayacak ve affetmeyecektir.” 
HASAN AYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.