Diyarbakır’da Polise Yönelik Saldırıyı Ygd-h Üstlendi

Diyarbakır’da Polise Yönelik Saldırıyı Ygd-h Üstlendi

Diyarbakır’da polise düzenlenen silahlı saldırıyı PKK’nın gençlik ve asayiş birimi olarak bilinen YDG-H üstlendi. Örgüt, saldırının ‘misilleme eylemi’ olduğunu belirtti. Dün gece polis araçlarına uzun namlulu silahlarla düzenlenen...

Diyarbakır’da polise düzenlenen silahlı saldırıyı PKK’nın gençlik ve asayiş birimi olarak bilinen YDG-H üstlendi. Örgüt, saldırının ‘misilleme eylemi’ olduğunu belirtti. Dün gece polis araçlarına uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1’i ağır 3 polis memuru yaralanmıştı.

    Diyarbakır’da geçtiğimiz ay 2 polis memurunun evlerinin önünde öldürülmesinin ardından merkez Kayapınar ilçesinde yine polise saldırı düzenlendi. Peyas Mahallesi’nde devriye gezen 2 resmi polis aracına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Kurşunların hedefi olan 3 polis memuru yaralandı.

    Olay, Peyas Mahallesi’nde bulunan Kayapınar Caddesi üzerinde medyana geldi. Saat 23.40 sularında seyir halinde olan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı 2 resmi polis aracına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 1'i ağır 3 polis memuru yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişiler kaçarken yaralı polisler, saldırıya uğrayan araçlarla hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan bir polis memuru ameliyata alınırken, diğer yaralılar da tedavi edildi.

    Saldırıyı PKK’nın gençlik ve asayiş birimi olarak bilinen YDG-H üstlendi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan YDG-H, “Amed asayiş güçlerimiz tarafından, bölücü faşist düşman güçlerine misilleme eylemi gerçekleştirilmistir.” dedi.

    Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde geçtiğimiz ay da polise yönelik 2 ayrı silahlı saldırı düzenlenmişti. 26 Ağustos’ta Kayapınar ilçesi Huzurevleri semtinde 42 yaşındaki polis memuru Osman Bal, Peyas Mahallesi'nde ise 25 yaşındaki istihbaratçı Ali Kızıloğlu evinin önünde arkadan yaklaşan yüzü kapalı kişilerce şehit edilmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.