Dışişleri: Tunus, Bölge İçin Örnek Teşkil Edebilecek Nitelikte Adımlar Atıyor

Dışişleri: Tunus, Bölge İçin Örnek Teşkil Edebilecek Nitelikte Adımlar Atıyor

Dışişleri Bakanlığı, Arap Baharı’nın ilk ateşlendiği ülke olan Tunus’ta gerçekleştirilen ilk genel seçimlerin barışçı ve şeffaf bir ortamda gerçekleştirilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Dışişleri, yaptığı yazılı...

Dışişleri Bakanlığı, Arap Baharı’nın ilk ateşlendiği ülke olan Tunus’ta gerçekleştirilen ilk genel seçimlerin barışçı ve şeffaf bir ortamda gerçekleştirilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Dışişleri, yaptığı yazılı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Tunus’un demokratik geçiş sürecinde yeni anayasanın kabulünden sonraki önemli bir aşamayı oluşturan ilk genel seçimlerin, 26 Ekim 2014 tarihinde barışçı ve şeffaf bir ortamda gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz.

Tüm bölge için örnek teşkil edebilecek nitelikteki adımları büyük bir olgunlukla ve takdire şayan bir uzlaşı anlayışıyla atan Tunus’un, Kasım ayında da cumhurbaşkanlığı seçimlerini gerçekleştirerek siyasi geçiş sürecini başarıyla sonuçlandıracağına inanıyoruz. Türkiye, devrim sürecinin başından beri yanında olduğu ve stratejik düzeyde işbirliği geliştirdiği dost ve kardeş Tunus halkına destek olmaya devam edecektir.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.