Dışişleri: Pakistan’da Meydana Gelen Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz

Dışişleri: Pakistan’da Meydana Gelen Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan ile Hindistan arasındaki Vaga (Wagah) sınır kapısının Pakistan tarafında dün akşam saatlerinde meydana gelen intihar saldırısını şiddetle kınadı. Dışişleri, "Kardeş Pakistan'ın huzur ve güvenliğini...

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan ile Hindistan arasındaki Vaga (Wagah) sınır kapısının Pakistan tarafında dün akşam saatlerinde meydana gelen intihar saldırısını şiddetle kınadı. Dışişleri, "Kardeş Pakistan'ın huzur ve güvenliğini hedef alan ve ülkenin iç istikrarını bozmayı hedefleyen her türlü terör eylemini şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Dışişleri’nin konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: "Pakistan ile Hindistan arasındaki Vaga (Wagah) sınır kapısının Pakistan tarafında 2 Kasım akşamüstü saatlerinde meydana gelen intihar saldırısında, ilk bilgilere göre aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 60 kişinin hayatını kaybettiğini, 30'u ağır olmak üzere, yaklaşık 80 kişinin yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu menfur terör eyleminde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Kardeş Pakistan'ın huzur ve güvenliğini hedef alan ve ülkenin iç istikrarını bozmayı hedefleyen her türlü terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Bu vesileyle dost Pakistan Hükümeti ve halkıyla güçlü dayanışma duygularımızı bir kez daha teyit ediyoruz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.