Dışişleri, Müslümanların Mescid-i Aksa’dan Zorla Çıkartılmasını Kınadı

Dışişleri, Müslümanların Mescid-i Aksa’dan Zorla Çıkartılmasını Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişlerini engelleyen ve içeride bulunanların zorla çıkartılmasını şiddetle kınadı. Dışişleri, İsrail'i Müslümanların ibadet hürriyetlerini ihlal eden tutumuna son vermeye...

Dışişleri Bakanlığı, Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişlerini engelleyen ve içeride bulunanların zorla çıkartılmasını şiddetle kınadı. Dışişleri, İsrail'i Müslümanların ibadet hürriyetlerini ihlal eden tutumuna son vermeye davet etti.

Dışişleri’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde: "İsrail emniyet güçlerinin 8 Ekim günü İslam Aleminin mukaddes mabedi Mescid-i Aksa'ya Müslümanların girişlerine engel olmasını, ibadet için Islam aleminin Mescid-i Aksa'da bulunanları zorla dışarı çıkarmasını, bu şekilde birçok Filistinlinin yaralanmasına sebep olmasını şiddetle kınıyoruz.

PROVOKATİF UYGULAMALAR HUZURSUZLUĞU VE GERGİNLİĞİ KÖRÜKLER

İsrail’in bütün İslam alemi bakımından özel bir konumu olan Harem-i Şerif ile ilgili olarak başvurduğu söz konusu provokatif uygulamalarının bölgede huzursuzluğu ve gerginliği körüklemesinden endişe ediyoruz. İsrail'i Müslümanların ibadet hürriyetlerini ihlal eden bu tutumuna son vermeye davet ediyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.