Dişçilerde yoğunluk

Dişçilerde yoğunluk

Ramazan ayı öncesinde ağız ve diş tedavi merkezlerinde yoğunluk yaşandı. Ramazan'da huzurlu bir şekilde oruç tutmak isteyenler çürük dişlerini ve kanayan diş etlerini tedavi ettirmek için tedavi merkezlerinin yolunu tuttu

Diş poliklinikleri Ramazan ayı öncesinde tam kapasiteyle çalıştı. Ramazan'da rahat bir şekilde oruç tutmak isteyenler günler öncesinden diş tedavi merkezlerinde yerini ayırttı. Tedavi merkezlerinde Ramazan öncesinde ciddi bir yoğunluk yaşandı. Dişleriyle sorunu olan vatandaşların bir an önce bu tedaviyi olmak istemesi, diş merkezlerinde yoğunluğa neden oldu. Diş hekimlerine göre vatandaşlar, oruçluyken diş eti kanaması ve tedavi sırasında kullanılan çeşitli kimyasalların orucu bozmasından korktukları için Ramazan'dan önce tedavi oluyor. Gurbetçilerin de yoğunlukta katkısı büyük. Ayrıca uzmanlar, diş sağlığı için Ramazan boyunca diş bakımına daha bir özen gösterilmesini tavsiye ediyor.

RANDEVULAR ERKENDEN ALINDI

Vatandaşların Ramazan hassasiyetlerinin yoğunluğa neden olduğunu söyleyen Özel Dentplaza Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nden Dr. Ramazan Sağcı, "Her Ramazan öncesi olduğu gibi bu yıl da ciddi bir yoğunluk vardı. Diş ağrısı çekenler ve dişlerini temizletmek isteyenler günler öncesinden randevu aldı" dedi. Gelen hastaların daha çok diş eti tedavisi ve kanal tedavisi yaptırdıklarını söyleyen Sağcı, vatandaşların bu şekilde Ramazan ayında karşılaşabilecekleri diş sorunlarını önceden ortadan kaldırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

DİŞLERİ FIRÇALAMAYI İHMAL ETMEYİN

Diş temizliğinin önemine dikkat çeken ve "Ramazan'da dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmeyin" diyen Dr. Sağcı, şunları söyledi: "Ramazan'da büyün gün boyunca herhangi bir şey yenmediğinden, ağızda bakteri oluşumu artıyor. Sabah, öğlen, akşam ve her yemekten sonra dişlerinizi fırçalayın. Eğer bunu yapamıyorsanız en azından sabah ve akşam olmak üzere dişlerinizi günde iki kez derinlemesine temizleyin. Diş temizliği noktasında istenen seviyede değiliz. Birçok vatandaşımız dişlerini ya hiç yıkamıyor ya da günde bir kez yıkıyor. Dişlerin çürümemesi ve diş etlerinin zarar görmemesi için temizliğe herkes özen göstersin. Sağlıklı ve beyaz dişlere sahip bireylerin özgüveni de yüksektir. Rahat bir şekilde yemek yemek için mutlaka dişlerinizi fırçalayın."

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.