Dış ticaret eğitimi alan kursiyerlere sertifika ve

Dış ticaret eğitimi alan kursiyerlere sertifika ve

Konya Ticaret Odası ile Türk Dış Ticaret Vakfı'nın birlikte gerçekleştirdiği Dış Ticaret Uzmanlığı 9. Eğitim Programı tamamlandı. Konyanın ihracatını geliştirmeyi amaçlayan eğitim programlarının 9.suna katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Konya Ticaret Odası Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, bugüne kadar düzenledikleri dış ticaret uzmanlığı eğitim programlarında 350 kişinin dış ticaret ara elemanı olarak yetiştirildiğini söyledi. Üzülmez, 2009 yılında da devam ettirecekleri Dış Ticaret Eğitim Programlarıyla Konya’nın ihracatının daha üst seviyelere çıkacağını ifade etti.

Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitim Programlarıyla ilgili bilgi veren Türk Dış Ticaret Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Özkan Aydın da Konya Ticaret Odası'nın 2005'ten bu yana düzenlenen eğitim programlarına gösterdiği ilgiye teşekkür etti.
KTO’nun faaliyetleriyle Konya'nın son 15 yılda sanayileşmede çok büyük aşamalar kaydettiğinin altını çizen Aydın, “İstatistiklere bakıldığında Konya dış ticaret konusunda üst sıralara tırmandı. Bu da beraberinde eleman ihtiyacını getirdi. Özellikle 'ara eleman' olarak ifade edilen uygulamaya yönelik elemanlara ihtiyaç duyuldu. Bizim eğitimimizin temel amacı da ara eleman açığını karşılamaktır. Burada kursiyerlerimize teoriden ziyade uygulamayı en iyi şekilde anlatmaya çalıştık” şeklinde konuştu.
Eğitim programına katılan kursiyerlerin 8 haftada 65 saatlik eğitime tabi tutulduğunu ifade eden Aydın, Türkiye Avrupa Birliği İlişkileri,  Dış Ticaret Pazar Araştırmaları, İthalat Rejimi, Serbest Bölgeler, Yatırım Mevzuatı  ve Devlet Yardımları gibi değişik konular işlendiği seminerlerde, eğitmenlerin tamamının Dış Ticaret, Hazine, Gümrük Müsteşarlıkları, Maliye Bakanlığı, Eximbank gibi uygulayıcı kuruluşlardan geldiğini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.