Diriliş Ertuğrul Hollywood yapımlarını aratmıyor

Diriliş Ertuğrul Hollywood yapımlarını aratmıyor
TRT 1'in çarşamba günleri yayınlanan reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul yeni sezonu 30 Eylül Çarşamba günü başlıyor.

Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Hülya Darcan, Uğur Güneş, Didem Balçın, Esra Bilgiç, Burcu Kıratlı, Ayberk Pekcan, Evrim Solmaz ve Mehmet Çevik gibi güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin, Hollywood yapımlarını aratmayacak teknik özellikleri parmak ısırtıyor.

Saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında sevenleri ile buluşacak olan Diriliş Ertuğrul dizisinin tanıtım fragmanları sosyal medyada kısa süre içinde 10 milyonun üzerinde izlenme ve 3 milyonda tıklanma almıştı.

Yapımcılığını ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ, Atilla Engin ve Zeynep Aslı Peker Bozdağ’ın yazdığı ve yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı dizinin ikinci sezon ilk bölümü, 30 Eylül Çarşamba günü saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında yayınlanacak. 

30 ANA KARAKTER VE 250 KİŞİLİK ÇEKİM EKİBİ 

Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Hülya Darcan, Esra Bilgiç, Didem Balçın, Burcu Kıratlı, Mehmet Çevik, Osman Soykut, Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, Cavit Çetin Güner gibi güçlü oyuncuların paylaştığı diziye ikinci sezon Aytolun karakteri ile Evrim Solmaz, Tuğtekin karakteri ile Uğur Güneş, Noyan karakteriyle Barış Bağcı, Artuk karakteriyle Ayberk Pekcan ve Korkut karakteriyle de Hüseyin Özay gibi oyuncular katıldılar. Ayrıca dizide, Evren Erler, Muharrem Özcan, Çağlar Yiğit, Kaptan Gürman, Gökhan Oskay, Zeynep Kızıltan, Gökçe Saatçi, Atilla Kılıç, Edip Zeydan, Melih Özdoğan ve Emre Ozan gibi oyuncular da yer alıyor. 

Dizide 30 ana karakterin yanı sıra yardımcı oyuncularla birlikte bin kişi rol alıyor. 250 kişilik çekim ekibinin yer aldığı dizi ayrıca kurulan platolar, dekor ve kostümleri ile de Türk dizi tarihinin en büyük prodüksiyonlarından biri... İşte teknik özellikleri: 

120 BİN METREKARE PLATO

'Diriliş Ertuğrul' dizisi için 60 kişilik dekor ve sanat ekibi oluşturuldu. İkinci sezon için Beykoz Riva’da kurulan plato 40 bin metrekareden 80 bin metrekareye çıkartıldı. 80 bin metrekare alanda Kayı Obası’nın yanı sıra Dodurga obası inşa edildi. Oba’daki çadır sayısı 100’e çıkartılırken Dodurga obası çarşıları, mescit ve sosyal alanları ile inşa edildi.

Beykoz Kundura Fabrikası'nda kurulan 20 bin metrekarelik kapalı plato 40 bin metrekareye çıkartırdı.  Alanda kervansaray, Selçuklu Sarayı ve medrese gibi döneme ait yeni mekânlar inşa edildi.  Açık ve kapalı alanlarla toplam kullanılan plato 120 bin metrekare oldu. 

KOREOGRAFİLER MARKA POLO DİZİSİ VE CENGİZ FİLMİ EKİBİNDEN 

Dizideki koreografiler için Cengiz Han filmi ve Marco Polo dizisinin özel koreografi ekibi Nomad tam kadro getirtildi. Ekip, oyuncuları ve atları eğitirken ayrıca koreografileri de hazırladı.  Nomad ekibine Kuzgun Akademi eşlik etti.  Kostüm ve dekorlar için 5 bin adet savaş malzemesi ve aksesuar sıfırdan üretildi. Çoğu kostüm, mücevher ile sanat grubunun kullandığı bakır ve madeni aksesuarlar, Türkiye'nin dört bir yanından toplandı. Ahşap malzemeler ise elde üretildi. 

70 BİN METRE KUMAŞ VE DERİ 

Dizi için iki bine yakın kostüm 70 bin metre kumaş ve deriden üretildi.  Dizide özel eğitimli 25 at dışında ceylanlar, develer, koyunlar, keçiler, bülbül ve keklikler de oyuncu kastının bir parçası oldu. Sette toplam 120 hayvan var. Hayvanlar için veteriner, oyuncular için de her daim ambulans ve doktorlar bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.