'Din Adamı, Doğumdan Ölüme Hayatın Her Alanında Vardır'

'Din Adamı, Doğumdan Ölüme Hayatın Her Alanında Vardır'

Antalya Manavgat Müftü Vekili Vaiz Bilal Gündüz, din görevlilerinin, insanoğlunun doğumundan ölümüne kadar hayatının her kademesinde var olduğunu söyledi. Bilal Gündüz, "Bizim toplumumuzda din adamının yeri bir başkadır. Çocuğu dünyaya...

Antalya Manavgat Müftü Vekili Vaiz Bilal Gündüz, din görevlilerinin, insanoğlunun doğumundan ölümüne kadar hayatının her kademesinde var olduğunu söyledi. Bilal Gündüz, "Bizim toplumumuzda din adamının yeri bir başkadır. Çocuğu dünyaya gelir çocuğunun kulağına ilk ezanı mahallesindeki imam hatibine okutur. Yine gün gelir Allah'a emanetini teslim eder cenazesinden define ve duasını mahallesindeki din görevlisine yaptırır. Aslında din görevlisi insanoğlu'nun doğumundan ölümüne hayatın her aşamasında vardır. Din adamı hayata dokunan ve toplumu aydınlatan kandildir." dedi.

Bilal Gündüz, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Manavgat Müftülüğü'nde basın toplantısı düzenledi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerinin her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından 1-7 Ekim tarihleri arası kutlandığını hatırlatan Gündüz, bu sene bu takvim tarihinin Kurban Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle 13-19 Ekim tarihi arasına alındığını söyledi.

Ülke genelinde DİB bağlı 90 bin caminin bulunduğunu, bu rakamın Antalya'da 2 bin 200, Manavgat'ta ise 241 olduğunu belirten Gündüz, bu seneki Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın ana temasının ismin Cami ve Gençlik olduğunu kaydetti. Ülke genelinde DİB'e bağlı Kur'an kursu sayısının 13 bin olduğunun altını çizen Manavgat'ta bu sayının 38 olduğunu bunun ikisinin yatılı olduğunu ifade etti. İlçede 267 din görevlisinin vazife yaptığını vurgulayan Gündüz, ilçe merkezinde cami sayısının 23 olduğunu, başka şehirlere göre nüfusa vurulduğunda bu rakamın 60-70 olması gerektiğini kaydetti.

    Anadolu Selçuklu ve Osmanlı döneminde bir yer fethedildiğinde şehirleşmenin ilk cami yapımıyla başladığını vurgulayan Gündüz, "Eskiden şehirleşme cami yapımıyla başlarmış. İnsanlar bütün sorunlarını camide bir araya gelerek çözermiş. Günümüzde de Allah katında en sevimli olan camilerimizde aynı vazifeyi görmesi gerekir. Camiler bizim kültürümüz, medeniyetimiz ve bir araya geldiğimiz kutlu güzel mekanlardır. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Allah(cc) tarafından en sevimli görülen camilerimizin birlikte olduğumuz mekanlar olmalı. " diye konuştu.

    Gençlerin camilerle buluşmasının hayatı önem taşıdığını belirten Gündüz, camilerin aynı zamanda gençlerin terör, sigara, alkol, kötü alışkanlıklar, bağımlı madde ve sentetik uyuşturucuya bulaşmalarını önlemede en önemli paratoner olduğunu söyledi.

    

    Müftü Gündüz, DİB'in yaptığı bir araştırma göre Türkiye'de insanların yüzde 99,2'nin kendisini Müslüman olduğunu bildirdiğini söyledi. Yine yapılan bir araştırmaya göre yüzde 42,2 vakit namazlarının birinde camiye gittiğini ifade ettiğini belirten Gündüz, 5 vakit namazı camide kılanların oranının ise yüzde 5 olduğunu bu rakamında çok düşük olduğunu kaydetti. Gündüz, cuma ve bayram namazlarında camilere gitme oranının ise yüzde 55 olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.