Diltaş Eğitim kupada son 8’e kaldı

Diltaş Eğitim kupada son 8’e kaldı

Aroma Erkekler 1. Voleybol Liginde mücadele eden Diltaşspor 2009-2010 sezonunda ilk resmi galibiyetini aldı.

Teledünya Erkekler Türkiye Kupası 2. turunda sahasında 2. Lig takımlarından Tofaş ile karşılaşan Diltaş Eğitim Kurumları rakibini 3-1 yenerek son 8’e kaldı.

Atatürk Spor Salonunda oynanan maça Diltaş ekibi iyi başladı ilk teknik molaya 8-6 önde giren mavi-beyazlı daha sonra rakibin beraberliği yakalamasına engel olmadı. Skoru 12-12 yapan konuk takım Tofaş setteki bu çıkışını sürdüremedi. Ev sahibi Diltaşspor bu seti 25-17 gibi farklı bir skorla kazandı. İkinci sette ise rakip Tofaş toparlandı. Bu bölümde rakibine engel olamayan mavi-beyazlı ekip setin uzamasına engel olamadı. Skor 25-24 iken yakaladığı bu avantajı iyi kullanamayan mavi-beyazlı ekip rakibinin seti 27-25 kazanmasına engel olamadı ve skor 1-1’e geldi. Karşılaşmanın 3. setinde ise Diltaş ekibi toparlandı ve bu bölümü 25-20 kazanmasını bildi. Mücadelenin 4. setinde genç rakibi karşısında oldukça zorlanan Diltaşspor rakibi küçümsemenin güçlüklerini yaşadı. Diltaş’ın smaçlarına karşılık veren rakip Tofaş skorun 23-23’e gelmesini sağladı. Ancak işin ciddiyetini anlayan mavi-beyazlı ekip son iki sayıyı da alarak maçı 3-1 kazanmasını bildi. Diltaşspor kupada kazandığı bu maçla hem son 8 takım arasına kaldı hem de 2009-2010 sezonunda ki ilk resmi galibiyetini almış oldu.

 

SALON: Atatürk

HAKEMLER: Mehmet Demirdelen xx, Salim Bektaş xx

DİLTAŞ EĞİTİM KURUMU: Sinisa xxx, Mehmet xx, Tolga xx, Alper xx, Veli xx, Mladen xx (Uğur x, Emin xx, Bahadır x, Levent xx, Niyazi x)

TOFAŞ: Serkan xx, Faik xx, Salih xx, Sercan xx, Esat xx, Gökalp xx (Selim xx, Gökhan x, Ahmet x, Yusuf xx)

SETLER: 25-17, 25-27, 25-20, 25-23 

SÜRE:  97 dakika (22, 26, 25, 24)

Foto altı: Teledünya Erkekler Türkiye Kupası 2. turunda Diltaş Eğitim Kurumu, Tofaş’ı 3-1 yendi. Bu sonuç aynı zamanda Diltaş’ın ilk resmi galibiyeti oldu

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.