Dilek 1 yıl daha Şekerde

Dilek 1 yıl daha Şekerde

Konya Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor

Konya Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Dış transferde teknik adamın raporunu bekleyen Şekerspor, iç transferde ise Murat Dilek ile bir yıllığına opsiyonlu olarak sözleşme tazeledi

 

 

TFF 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Ligin sona ermesi ile birlikte uzun bir süre sessizlik içine giren ve bu sessizliğini kaleci Ali Melih Özçelik ile anlaşarak bozan Şekerspor, geçtiğimiz gün teknik adam sorununu Metin Altınay ile anlaşarak çözdü. Bu transferin ardından özellikle dış transferde teknik adamın raporunu bekleyen Şekerspor, iç transferde ise Murat Dilek ile bir yıllığına opsiyonlu olarak sözleşme tazeledi.

 

Öte yandan teknik adam Metin Altınay, yapılan sözleşmenin ardından bir taraftan transfer raporunu yönetim kuruluna sunmanın hazırlığını yaparken diğer taraftan da ekibini bir araya getirmek için İstanbul’a gitti. Önümüzdeki hafta sonu ekibi ile birlikte Konya’ya dönecek olan Altınay’ın hazırlayacağı raporu Şekerspor yönetimine sunması bekleniyor. İç transferi yönetim kurulunun bitirmesi beklenirken teknik adamın vereceği raporun daha çok dış transfer ağırlıklı olması bekleniyor.

 

Şekerspor’un iskelet kadrosundan önemli oyuncuların başka takımlarla anlaşması üzerine dış transfere daha çok ağırlık verecek olan Şekerspor yönetim kurulu yeni sezonda daha iyi bir kadro ile daha hedefli bir takım olmanın hesaplarını yapıyor. Şekerspor’da Sabri, Gökhan, Hasan, Burak, İshak, Oğuz, Ömer Ali, Sedat ve Yusuf dışında diğer oyuncuların sözleşmeleri geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Yeşil-beyazlı ekibin 18 oyuncusunun sözleşmesinin sona ermesi diğer kulüplerin iştahını kabartıyor. Gösterdikleri performansla transfer listelerinin ilk sıralarında yer alan Şekersporlu futbolculara Süper Lig dahil olmak üzere Bank Asya ve 2. lig takımlarından teklifler yapılıyor. Oyuncuların genç ve başarılı olması transfer tekliflerini daha da güçlendiriyor. Şekerspor’un alt yapıdan yetişen yıldız oyuncular Ömer Ali Şahiner ve İshak Çakmak transferin gözdesi durumunda.

 

Ayrıca Şekerspor sözleşmesi sona eren futbolcularından üç önemli isimle fiyat konusunda anlaşamadı ve bu futbolcuların başka takımlarına transferine göz yumdu. Yaklaşık üç sezondur Şekerspor forması giyen ve başarılı performansı ile tüm camianın sevgisini kazanan Cafercan Aksu, Gençlerbirliği ile anlaştı. Sert şutları ile dikkat çeken ve neredeyse her maçta direkleri döven Muhammet Reis ise Balıkesirspor ile anlaştı. Balıkesir’in resmi internet sitesinden “Xavi’yi aldık sıra İniesta’da” başlığı ile duyurulan Reis’in resmi sözleşmeyi henüz imza atmadığı ise gelen haberler arasında. Reis ile birlikte Konyaspor’un da gelen transfer yasağından önce gündeminde olan Onur Akbay ise Bank Asya 1. Lig takımlarından Adanaspor ile anlaştı. Yapılan bu transferlerin ardından Şekerspor as kadrodan üç ismi kaybetmiş oldu. Başarılı grafiği ile transferin gözde isimlerinden kaleci Gürsel Yaprakçı ise geçtiğimiz hafta uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

 

Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, yeni sezonda daha iyi bir kadro ile daha hedefli bir takım olacaklarını söyledi. Yaklaşık iki üç sezondur iskelet kadroyu bozmadan ufak tefek takviyelerle mücadele ettiklerini ifade eden Erence; “İyi bir çizgimiz vardı ancak belirgin bir başarı elde ettiğimiz söylenemez. Sevenlerimize iyi futbol ile birlikte müthiş maçlar izlettik. Ancak bir takım kırılma noktalarında başarılı performansımızı daha yukarılara taşıyamadık. Futbol bir netice oyunu. İyi ve karakterli bir kadromuz var ancak hedeflerimiz doğrultusunda daha üst seviyede bir kadro kurarak yeni sezona başlamak istiyoruz. Daha heyecanlı, genç ve daha büyük hedefleri olan sporcuları bünyemize kazandırmak istiyoruz. Gençlerle tecrübeli futbolcuları iyi harmanlayarak, Şekerspor camiasını ve Konya’yı sevindirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.